Traditionalul ceai de la ora 5, faimosul five o’clock, nu ar fi complet fara aceste preparate proaspat coapte. Acestea se mananca proaspete, fiind o baza foarte buna pentru unt, frisca si dulceata sau gemul preferat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 220°C.
Ungeti cu putin unt si tapetati cu hartie de copt o tava mare sau doua tavi mici.
Cerneti faina cu zaharul, bicarbonatul de sodiu, acidul citric si sarea intr-un vas mare. Taiati untul cubulete si framantati cu degetele pana obtineti firmituri de aluat.
Creati o adancitura in mijloc, turnati oul, laptele batut sau iaurtul. Framantati un aluat moale, putin lipicios.
Transferati-l pe o planseta presarata cu faina si framantati-l pana se uniformizeaza.
Intindeti o foaie cu grosimea de 1cm si taiati 12 rondele (daca este nevoie, adunati resturile de aluat si intindeti o foaie).
Asezati rondelele in tava, lasand o mica distanta intre ele. Ungeti aluatul cu lapte si coaceti 15-20 de minute, pana cand creste si se rumeneste.
Lasati preparatele la racit pe un gratar. Taiati-le in doua si serviti-le cu unt, frisca si dulceata preferata.
Intr-un aluat cu produse lactate fermentate, bicarbonatul de sodiu si acidul citric asigura obtinerea unui aluat pufos si diafan. Aceste ingrediente sunt masurate in lingurite rase. Din acest motiv, fiti atenti: utilizarea lor in exces poate da un gust de chimicale preparatului. In loc de lapte batut sau iaurt puteti utiliza lapte acru.
Ingrediente
Indicații
Incalziti cuptorul la 220°C.
Ungeti cu putin unt si tapetati cu hartie de copt o tava mare sau doua tavi mici.
Cerneti faina cu zaharul, bicarbonatul de sodiu, acidul citric si sarea intr-un vas mare. Taiati untul cubulete si framantati cu degetele pana obtineti firmituri de aluat.
Creati o adancitura in mijloc, turnati oul, laptele batut sau iaurtul. Framantati un aluat moale, putin lipicios.
Transferati-l pe o planseta presarata cu faina si framantati-l pana se uniformizeaza.
Intindeti o foaie cu grosimea de 1cm si taiati 12 rondele (daca este nevoie, adunati resturile de aluat si intindeti o foaie).
Asezati rondelele in tava, lasand o mica distanta intre ele. Ungeti aluatul cu lapte si coaceti 15-20 de minute, pana cand creste si se rumeneste.
Lasati preparatele la racit pe un gratar. Taiati-le in doua si serviti-le cu unt, frisca si dulceata preferata.
Intr-un aluat cu produse lactate fermentate, bicarbonatul de sodiu si acidul citric asigura obtinerea unui aluat pufos si diafan. Aceste ingrediente sunt masurate in lingurite rase. Din acest motiv, fiti atenti: utilizarea lor in exces poate da un gust de chimicale preparatului. In loc de lapte batut sau iaurt puteti utiliza lapte acru.