Scones

AutoriCook
DificultateÎncepător

Traditionalul ceai de la ora 5, faimosul five o’clock, nu ar fi complet fara aceste preparate proaspat coapte. Acestea se mananca proaspete, fiind o baza foarte buna pentru unt, frisca si dulceata sau gemul preferat.

ShareSave
Randamente12 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 450 gr faina
 50 gr zahar tos
 2 bicarbonat de sodiu
 1 tsp acid citric
 1 tsp sare
 50 gr unt
 1 ou (batut)
 285 ml lapte batut sau iaurt simplu
 Lapte pentru uns
Pentru servire:
 Unt, crema de branza, frisca simpla sau batuta
 Dulceata sau gem

Mod de preparare:

1

Incalziti cuptorul la 220°C.

2

Ungeti cu putin unt si tapetati cu hartie de copt o tava mare sau doua tavi mici.

3

Cerneti faina cu zaharul, bicarbonatul de sodiu, acidul citric si sarea intr-un vas mare. Taiati untul cubulete si framantati cu degetele pana obtineti firmituri de aluat.

4

Creati o adancitura in mijloc, turnati oul, laptele batut sau iaurtul. Framantati un aluat moale, putin lipicios.

5

Transferati-l pe o planseta presarata cu faina si framantati-l pana se uniformizeaza.

6

Intindeti o foaie cu grosimea de 1cm si taiati 12 rondele (daca este nevoie, adunati resturile de aluat si intindeti o foaie).

7

Asezati rondelele in tava, lasand o mica distanta intre ele. Ungeti aluatul cu lapte si coaceti 15-20 de minute, pana cand creste si se rumeneste.

8

Lasati preparatele la racit pe un gratar. Taiati-le in doua si serviti-le cu unt, frisca si dulceata preferata.

Sfatul cofetarului:
9

Intr-un aluat cu produse lactate fermentate, bicarbonatul de sodiu si acidul citric asigura obtinerea unui aluat pufos si diafan. Aceste ingrediente sunt masurate in lingurite rase. Din acest motiv, fiti atenti: utilizarea lor in exces poate da un gust de chimicale preparatului. In loc de lapte batut sau iaurt puteti utiliza lapte acru.

Ingrediente

 450 gr faina
 50 gr zahar tos
 2 bicarbonat de sodiu
 1 tsp acid citric
 1 tsp sare
 50 gr unt
 1 ou (batut)
 285 ml lapte batut sau iaurt simplu
 Lapte pentru uns
Pentru servire:
 Unt, crema de branza, frisca simpla sau batuta
 Dulceata sau gem

Indicații

1

Incalziti cuptorul la 220°C.

2

Ungeti cu putin unt si tapetati cu hartie de copt o tava mare sau doua tavi mici.

3

Cerneti faina cu zaharul, bicarbonatul de sodiu, acidul citric si sarea intr-un vas mare. Taiati untul cubulete si framantati cu degetele pana obtineti firmituri de aluat.

4

Creati o adancitura in mijloc, turnati oul, laptele batut sau iaurtul. Framantati un aluat moale, putin lipicios.

5

Transferati-l pe o planseta presarata cu faina si framantati-l pana se uniformizeaza.

6

Intindeti o foaie cu grosimea de 1cm si taiati 12 rondele (daca este nevoie, adunati resturile de aluat si intindeti o foaie).

7

Asezati rondelele in tava, lasand o mica distanta intre ele. Ungeti aluatul cu lapte si coaceti 15-20 de minute, pana cand creste si se rumeneste.

8

Lasati preparatele la racit pe un gratar. Taiati-le in doua si serviti-le cu unt, frisca si dulceata preferata.

Sfatul cofetarului:
9

Intr-un aluat cu produse lactate fermentate, bicarbonatul de sodiu si acidul citric asigura obtinerea unui aluat pufos si diafan. Aceste ingrediente sunt masurate in lingurite rase. Din acest motiv, fiti atenti: utilizarea lor in exces poate da un gust de chimicale preparatului. In loc de lapte batut sau iaurt puteti utiliza lapte acru.

Scones