Semiluni cu migdale

AutorAxinia DV
DificultateÎncepător

Gustări minuscule și sofisticate, originare din Orientul Mijlociu și sudul Europei, aceste semiluni sunt sfărâmicioase, puțin grase de la unt și cu gust subtil de migdale. Sunt excelente și pe cont propriu, însă merg și cu prune la cuptor aromatizate sau cu spumă de portocale ori de ciocolată.

ShareSave
Randamente16 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 250 gr făină
 175 gr unt
 50 gr zahăr pudră și încă puțin pentru pudrat
 1 gălbenuș
 1 tbsp lapte
 100 gr migdale măcinate

Mod de preparare:

1

Preîncălziți cuptorul la 180° C / niv. 4 (gaz). Răsturnați toate ingredientele în bolul robotului de bucătărie și mixați până se leagă aluatul. Aveți grijă să nu frământați prea mult aluatul. Dacă optați pentru varianta manuală, turnați făina într-un castron, adăugați untul tăiat cubulețe și frecați-l împreună cu făina și zahărul până se face firimituri. Adăugați restul ingredientelor și frământați până se leagă aluatul.

2

Împărțiți aluatul în 16 porții (cea mai simplă metodă de a obține aceeași cantitate pentru fiecare semiluna e să împărțiți aluatul în sferturi, apoi fiecare sfert în patru) și formați din fiecare bucată o bilă netedă, fără crăpături. Turtiți apoi fiecare bila în formă de semilună cu grosimea cca.1 cm si puneti-o pe tava joasă unsă cu unt. Coaceți 15-20 minute la mijlocul cuptorului sau până când semilunele se rumenesc ușor.

3

Cerneți un strat gros de zahăr pudră pe un platou. Cât biscuiții sunt încă fierbinți, luați-i de pe tavă cu o paletă, unul câte unul, și mutati-i, într-un singur strat, pe platoul cu zahărul pudră. Cerneți din nou zahăr pudră peste biscuiți și lăsați-i la răcit.

Ingrediente

 250 gr făină
 175 gr unt
 50 gr zahăr pudră și încă puțin pentru pudrat
 1 gălbenuș
 1 tbsp lapte
 100 gr migdale măcinate

Indicații

1

Preîncălziți cuptorul la 180° C / niv. 4 (gaz). Răsturnați toate ingredientele în bolul robotului de bucătărie și mixați până se leagă aluatul. Aveți grijă să nu frământați prea mult aluatul. Dacă optați pentru varianta manuală, turnați făina într-un castron, adăugați untul tăiat cubulețe și frecați-l împreună cu făina și zahărul până se face firimituri. Adăugați restul ingredientelor și frământați până se leagă aluatul.

2

Împărțiți aluatul în 16 porții (cea mai simplă metodă de a obține aceeași cantitate pentru fiecare semiluna e să împărțiți aluatul în sferturi, apoi fiecare sfert în patru) și formați din fiecare bucată o bilă netedă, fără crăpături. Turtiți apoi fiecare bila în formă de semilună cu grosimea cca.1 cm si puneti-o pe tava joasă unsă cu unt. Coaceți 15-20 minute la mijlocul cuptorului sau până când semilunele se rumenesc ușor.

3

Cerneți un strat gros de zahăr pudră pe un platou. Cât biscuiții sunt încă fierbinți, luați-i de pe tavă cu o paletă, unul câte unul, și mutati-i, într-un singur strat, pe platoul cu zahărul pudră. Cerneți din nou zahăr pudră peste biscuiți și lăsați-i la răcit.

Note

Semiluni cu migdale