fbpx

Shaorma de casă

AutorIoana Cosmina
DificultateÎncepător

Shaorma de casă este un preparat la fel de gustos și savuros precum produsul original.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

INGREDIENTE LIPII SHAORMA DE CASĂ
 300 g faina
 130 ml apa
 50 ml ulei
 5 g praf de copt
 sare
INGREDIENTE UMPLUTURĂ SHAORMA DE CASĂ
 600 g piept de pui
 6 cartofi
 1 varza
 3 castraveti
 1 ceapa rosie
 maioneza
 ketchup dulce
 sare
 piper
 boia

Mod de preparare:

CUM PREGĂTEȘTI LIPIILE PENTRU SHAORMA DE CASĂ
1

Pune făina într-un bol, adaugă sarea și praful de copt, apoi încorporează totul cu ajutorul unei palete de silicon sau a unei linguri.

2

Toarnă uleiul, apoi apa fierbinte și amestecă ușor.

3

Varsă aluatul pe blatul de lucru și frământă-l câteva minute până când ingredientele sunt bine omogenizate, iar aluatul este elastic și nelipicios.

4

Lasă aluatul să se odihnească 15 minute, apoi împarte-l în 4 bucăți și, cu ajutorul făcălețului, întinde-l pe rotund. Poți obține un rotund perfect cu ajutorul capacului de la tigaia în care urmează să coci foaia. Așezi capacul deasupra aluatului întins și imprimi forma rotundă, apoi înlături resturile de pe margine.

5

Înfăinează bine foaia înainte să o întinzi, pentru a o putea desprinde cu ușurință de pe blatul de lucru, apoi prăjește-o în tigaie până când se rumenește ca o clătită.

6

Pune foile de shaorma pe o farfurie și acoperă-le cu folie alimentară până pregătești compoziția shaormei.

CUM PREGĂTEȘTI UMPLUTURA PENTRU SHAORMA DE CASĂ
7

Pune o oală încăpătoare cu apă la fiert.
Curăță cartofii și taie-i în felii mai groase, apoi blanșează-i 7-8 minute în apa clocotind.

8

Varsă cartofii într-o strecurătoare, apoi pune-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

9

Adaugă 2 linguri de ulei peste ei, condimentează-i după gust cu condimente la alegere și dă-i la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 25 de minute.

10

Mai departe, taie pieptul de pui în bucăți mici și prăjește-l într-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei.

11

Condimentează pieptul de pui cu boia, praf de usturoi, sare, piper și alte condimente, în funcție de preferință.

12

Taie mărunt o jumătate de varză medie, 2-3 castraveți și ceapa roșie.

13

Unge feliile de shaorma cu maioneză și ketchup, adaugă cartofii copți, pieptul de pui prăjit, legumele tăiate și împăturește shaorma cu ajutorul unei folii de aluminiu.

14

Servește cu poftă shaorma de casă proaspăt preparată!

Ingrediente

INGREDIENTE LIPII SHAORMA DE CASĂ
 300 g faina
 130 ml apa
 50 ml ulei
 5 g praf de copt
 sare
INGREDIENTE UMPLUTURĂ SHAORMA DE CASĂ
 600 g piept de pui
 6 cartofi
 1 varza
 3 castraveti
 1 ceapa rosie
 maioneza
 ketchup dulce
 sare
 piper
 boia

Direcții

CUM PREGĂTEȘTI LIPIILE PENTRU SHAORMA DE CASĂ
1

Pune făina într-un bol, adaugă sarea și praful de copt, apoi încorporează totul cu ajutorul unei palete de silicon sau a unei linguri.

2

Toarnă uleiul, apoi apa fierbinte și amestecă ușor.

3

Varsă aluatul pe blatul de lucru și frământă-l câteva minute până când ingredientele sunt bine omogenizate, iar aluatul este elastic și nelipicios.

4

Lasă aluatul să se odihnească 15 minute, apoi împarte-l în 4 bucăți și, cu ajutorul făcălețului, întinde-l pe rotund. Poți obține un rotund perfect cu ajutorul capacului de la tigaia în care urmează să coci foaia. Așezi capacul deasupra aluatului întins și imprimi forma rotundă, apoi înlături resturile de pe margine.

5

Înfăinează bine foaia înainte să o întinzi, pentru a o putea desprinde cu ușurință de pe blatul de lucru, apoi prăjește-o în tigaie până când se rumenește ca o clătită.

6

Pune foile de shaorma pe o farfurie și acoperă-le cu folie alimentară până pregătești compoziția shaormei.

CUM PREGĂTEȘTI UMPLUTURA PENTRU SHAORMA DE CASĂ
7

Pune o oală încăpătoare cu apă la fiert.
Curăță cartofii și taie-i în felii mai groase, apoi blanșează-i 7-8 minute în apa clocotind.

8

Varsă cartofii într-o strecurătoare, apoi pune-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

9

Adaugă 2 linguri de ulei peste ei, condimentează-i după gust cu condimente la alegere și dă-i la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 25 de minute.

10

Mai departe, taie pieptul de pui în bucăți mici și prăjește-l într-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei.

11

Condimentează pieptul de pui cu boia, praf de usturoi, sare, piper și alte condimente, în funcție de preferință.

12

Taie mărunt o jumătate de varză medie, 2-3 castraveți și ceapa roșie.

13

Unge feliile de shaorma cu maioneză și ketchup, adaugă cartofii copți, pieptul de pui prăjit, legumele tăiate și împăturește shaorma cu ajutorul unei folii de aluminiu.

14

Servește cu poftă shaorma de casă proaspăt preparată!

Shaorma de casă