Shaorma de casă este un preparat la fel de gustos și savuros precum produsul original.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pune făina într-un bol, adaugă sarea și praful de copt, apoi încorporează totul cu ajutorul unei palete de silicon sau a unei linguri.
Toarnă uleiul, apoi apa fierbinte și amestecă ușor.
Varsă aluatul pe blatul de lucru și frământă-l câteva minute până când ingredientele sunt bine omogenizate, iar aluatul este elastic și nelipicios.
Lasă aluatul să se odihnească 15 minute, apoi împarte-l în 4 bucăți și, cu ajutorul făcălețului, întinde-l pe rotund. Poți obține un rotund perfect cu ajutorul capacului de la tigaia în care urmează să coci foaia. Așezi capacul deasupra aluatului întins și imprimi forma rotundă, apoi înlături resturile de pe margine.
Înfăinează bine foaia înainte să o întinzi, pentru a o putea desprinde cu ușurință de pe blatul de lucru, apoi prăjește-o în tigaie până când se rumenește ca o clătită.
Pune foile de shaorma pe o farfurie și acoperă-le cu folie alimentară până pregătești compoziția shaormei.
Pune o oală încăpătoare cu apă la fiert.
Curăță cartofii și taie-i în felii mai groase, apoi blanșează-i 7-8 minute în apa clocotind.
Varsă cartofii într-o strecurătoare, apoi pune-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Adaugă 2 linguri de ulei peste ei, condimentează-i după gust cu condimente la alegere și dă-i la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 25 de minute.
Mai departe, taie pieptul de pui în bucăți mici și prăjește-l într-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei.
Condimentează pieptul de pui cu boia, praf de usturoi, sare, piper și alte condimente, în funcție de preferință.
Taie mărunt o jumătate de varză medie, 2-3 castraveți și ceapa roșie.
Unge feliile de shaorma cu maioneză și ketchup, adaugă cartofii copți, pieptul de pui prăjit, legumele tăiate și împăturește shaorma cu ajutorul unei folii de aluminiu.
Servește cu poftă shaorma de casă proaspăt preparată!
Ingrediente
Indicații
Pune făina într-un bol, adaugă sarea și praful de copt, apoi încorporează totul cu ajutorul unei palete de silicon sau a unei linguri.
Toarnă uleiul, apoi apa fierbinte și amestecă ușor.
Varsă aluatul pe blatul de lucru și frământă-l câteva minute până când ingredientele sunt bine omogenizate, iar aluatul este elastic și nelipicios.
Lasă aluatul să se odihnească 15 minute, apoi împarte-l în 4 bucăți și, cu ajutorul făcălețului, întinde-l pe rotund. Poți obține un rotund perfect cu ajutorul capacului de la tigaia în care urmează să coci foaia. Așezi capacul deasupra aluatului întins și imprimi forma rotundă, apoi înlături resturile de pe margine.
Înfăinează bine foaia înainte să o întinzi, pentru a o putea desprinde cu ușurință de pe blatul de lucru, apoi prăjește-o în tigaie până când se rumenește ca o clătită.
Pune foile de shaorma pe o farfurie și acoperă-le cu folie alimentară până pregătești compoziția shaormei.
Pune o oală încăpătoare cu apă la fiert.
Curăță cartofii și taie-i în felii mai groase, apoi blanșează-i 7-8 minute în apa clocotind.
Varsă cartofii într-o strecurătoare, apoi pune-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Adaugă 2 linguri de ulei peste ei, condimentează-i după gust cu condimente la alegere și dă-i la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 25 de minute.
Mai departe, taie pieptul de pui în bucăți mici și prăjește-l într-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei.
Condimentează pieptul de pui cu boia, praf de usturoi, sare, piper și alte condimente, în funcție de preferință.
Taie mărunt o jumătate de varză medie, 2-3 castraveți și ceapa roșie.
Unge feliile de shaorma cu maioneză și ketchup, adaugă cartofii copți, pieptul de pui prăjit, legumele tăiate și împăturește shaorma cu ajutorul unei folii de aluminiu.
Servește cu poftă shaorma de casă proaspăt preparată!