Deosebit de aromat și parfumat, un bun remediu într-o zi călduroasă de vară, alături de apă minerală, lămâie și câteva cuburi de gheață!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pune apa și zahărul într-o oală încăpătoare la foc mic. Amestecă din când în când până zahărul se topește, iar apa începe să formeze ușor aburi. Nu o lăsa să ajungă la punctul de fierbere pentru că vrei să extragi aroma florii de soc delicat, opărind-o își va pierde din intensitate.
Spală bine lămâile și curăță coaja de la două dintre ele cu ajutorul unui curățitor de legume.
Adaugă coaja și zeama, obținută de la cele două lămâi, în apa cu zahăr și amestecă ușor.
Acum este momentul să adaugi vedeta acestei retețe și anume florile de soc. Înainte de a le introduce în sirop, spală-le și verifică-le atent de gâze sau alte resturi din natură.
Presează bine florile de soc în cratița cu sirop, își vor micșora imediat volumul.
Adaugă și celelalte două lămâi tăiate felii, apoi lasă amestecul să ajungă la temperatura camerei, acoperă-l cu un capac și bagă-l în frigider pentru 3-4 zile.
Înainte de a pune siropul de soc în sticle și a-l servi cu poftă, strecoară-l cu ajutorul unei strecurători sau a unui tifon curat!
Ingrediente
Indicații
Pune apa și zahărul într-o oală încăpătoare la foc mic. Amestecă din când în când până zahărul se topește, iar apa începe să formeze ușor aburi. Nu o lăsa să ajungă la punctul de fierbere pentru că vrei să extragi aroma florii de soc delicat, opărind-o își va pierde din intensitate.
Spală bine lămâile și curăță coaja de la două dintre ele cu ajutorul unui curățitor de legume.
Adaugă coaja și zeama, obținută de la cele două lămâi, în apa cu zahăr și amestecă ușor.
Acum este momentul să adaugi vedeta acestei retețe și anume florile de soc. Înainte de a le introduce în sirop, spală-le și verifică-le atent de gâze sau alte resturi din natură.
Presează bine florile de soc în cratița cu sirop, își vor micșora imediat volumul.
Adaugă și celelalte două lămâi tăiate felii, apoi lasă amestecul să ajungă la temperatura camerei, acoperă-l cu un capac și bagă-l în frigider pentru 3-4 zile.
Înainte de a pune siropul de soc în sticle și a-l servi cu poftă, strecoară-l cu ajutorul unei strecurători sau a unui tifon curat!