fbpx

Sirop de soc

AutorIoana Cosmina
DificultateÎncepător

Deosebit de aromat și parfumat, un bun remediu într-o zi călduroasă de vară, alături de apă minerală, lămâie și câteva cuburi de gheață!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 1 l apa
 1 kg zahar
 4 lamai
 40 sau 50 flori de soc

Mod de preparare:

1

Pune apa și zahărul într-o oală încăpătoare la foc mic. Amestecă din când în când până zahărul se topește, iar apa începe să formeze ușor aburi. Nu o lăsa să ajungă la punctul de fierbere pentru că vrei să extragi aroma florii de soc delicat, opărind-o își va pierde din intensitate.

2

Spală bine lămâile și curăță coaja de la două dintre ele cu ajutorul unui curățitor de legume.

3

Adaugă coaja și zeama, obținută de la cele două lămâi, în apa cu zahăr și amestecă ușor.

4

Acum este momentul să adaugi vedeta acestei retețe și anume florile de soc. Înainte de a le introduce în sirop, spală-le și verifică-le atent de gâze sau alte resturi din natură.

5

Presează bine florile de soc în cratița cu sirop, își vor micșora imediat volumul.

6

Adaugă și celelalte două lămâi tăiate felii, apoi lasă amestecul să ajungă la temperatura camerei, acoperă-l cu un capac și bagă-l în frigider pentru 3-4 zile.

7

Înainte de a pune siropul de soc în sticle și a-l servi cu poftă, strecoară-l cu ajutorul unei strecurători sau a unui tifon curat!

Ingrediente

 1 l apa
 1 kg zahar
 4 lamai
 40 sau 50 flori de soc

Direcții

1

Pune apa și zahărul într-o oală încăpătoare la foc mic. Amestecă din când în când până zahărul se topește, iar apa începe să formeze ușor aburi. Nu o lăsa să ajungă la punctul de fierbere pentru că vrei să extragi aroma florii de soc delicat, opărind-o își va pierde din intensitate.

2

Spală bine lămâile și curăță coaja de la două dintre ele cu ajutorul unui curățitor de legume.

3

Adaugă coaja și zeama, obținută de la cele două lămâi, în apa cu zahăr și amestecă ușor.

4

Acum este momentul să adaugi vedeta acestei retețe și anume florile de soc. Înainte de a le introduce în sirop, spală-le și verifică-le atent de gâze sau alte resturi din natură.

5

Presează bine florile de soc în cratița cu sirop, își vor micșora imediat volumul.

6

Adaugă și celelalte două lămâi tăiate felii, apoi lasă amestecul să ajungă la temperatura camerei, acoperă-l cu un capac și bagă-l în frigider pentru 3-4 zile.

7

Înainte de a pune siropul de soc în sticle și a-l servi cu poftă, strecoară-l cu ajutorul unei strecurători sau a unui tifon curat!

Sirop de soc