Sirop din muguri de brad

AutorIoana Cosmina
DificultateÎncepător

Rețetă detaliată și explicată pas cu pas pentru sirop din muguri de brad facut în casă, un remediu natural excelent în caz de tuse sau alte probleme respiratorii, dar și o delicioasă băutură răcoritoare pe timpul verii după ce a fost diluat cu apă minerală.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 500 gr muguri de brad
 1 l apa
 1 kg zahar
 suc de lamaie

Mod de preparare:

1

Pentru început spală bine mugurii de brad și îndepărtează eventualele impurități. Este bine ca mugurii de brad să fie cât mai tineri, adică să aibă dimensiuni de cca 1-2 cm, o culoare de un verde crud și să fie cât mai proaspeți culeși.

2

Pune mugurii într-o cratiță și adaugă apă cât să îi acopere bine.

3

Fierbe amestecul de apă și muguri de brad pentru aproximativ jumătate de oră. Apa trebuie sa devină lăptoasă, tulbure, de o culoare alburie.

4

Lasă acest amestec la infuzat pentru cca 12 ore sau peste noapte. În acest fel se vor extrage toate vitaminele și mineralele conținute de mugurii de brad.

5

A doua zi strecoară apa rezultată și adaugă zahăr în proporție de 1 la 1. Pentru fiecare 100ml de apă infuzată adaugă 100g zahăr.

6

Pune apa infuzată împreună cu zahărul și zeama de la o lămâie la foc potrivit. Fierbe până când vei avea un sirop de o culoare brun roșcat. Pentru a verifica consistența siropului picură câțiva stropi pe o farfurie. După ce se vor răci aceștia trebuie să-și păstreze forma și să nu curgă.

7

Pune siropul fierbinte din muguri de brad în sticle sterilizate și lasă-le acoperite, să se răcească încet, peste noapte.

Ingrediente

 500 gr muguri de brad
 1 l apa
 1 kg zahar
 suc de lamaie

Indicații

1

Pentru început spală bine mugurii de brad și îndepărtează eventualele impurități. Este bine ca mugurii de brad să fie cât mai tineri, adică să aibă dimensiuni de cca 1-2 cm, o culoare de un verde crud și să fie cât mai proaspeți culeși.

2

Pune mugurii într-o cratiță și adaugă apă cât să îi acopere bine.

3

Fierbe amestecul de apă și muguri de brad pentru aproximativ jumătate de oră. Apa trebuie sa devină lăptoasă, tulbure, de o culoare alburie.

4

Lasă acest amestec la infuzat pentru cca 12 ore sau peste noapte. În acest fel se vor extrage toate vitaminele și mineralele conținute de mugurii de brad.

5

A doua zi strecoară apa rezultată și adaugă zahăr în proporție de 1 la 1. Pentru fiecare 100ml de apă infuzată adaugă 100g zahăr.

6

Pune apa infuzată împreună cu zahărul și zeama de la o lămâie la foc potrivit. Fierbe până când vei avea un sirop de o culoare brun roșcat. Pentru a verifica consistența siropului picură câțiva stropi pe o farfurie. După ce se vor răci aceștia trebuie să-și păstreze forma și să nu curgă.

7

Pune siropul fierbinte din muguri de brad în sticle sterilizate și lasă-le acoperite, să se răcească încet, peste noapte.

Sirop din muguri de brad