fbpx

Somon în folie de aluminiu cu sparanghel la cuptor

AutorLary Larisa
DificultateÎncepător

Rețetă de somon în folie de aluminiu cu sparanghel la cuptor. Idee de masă rapidă, simplu de pregătit, sănătoasă și nemaipomenit de gustoasă. Somonul în folie de aluminiu la cuptor este fraged și delicios și îți asigură un prânz sau o cină de calitate, fără mirosuri în bucătărie.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 400 g file somon
 12 fire sparanghel
 100 ml suc lamaie
 ½ linguriță(e) cimbru
 ½ linguriță(e) oregano
 1 linguriță(e) zahar brun
 2 ulei de masline
 2 catei usturoi
 20 g patrunjel tocat
 sare
 folie de aluminiu

Mod de preparare:

1

Curăță somonul de oase și tamponează-l cu șervețele de bucătărie pentru a absoarbe eventualele urme de apă.

2

Prepară o marinadă din zeama de lămâie și condimentele enumerate mai sus. Amestecă-le pur și simplu într-un bol.

3

Ia o folie de aluminiu de cca 60 cm lungime și împăturește-o în jumătate, ca să obții două straturi. Folia trebuie să fie suficient de mare pentru a putea împături bucata de somon în ea.

4

Așează 6 fire de sparanghel în mijlocul ei, apoi fileul de somon și toarnă jumătate din marinadă peste el. Procedează la fel și cu cea de-a doua bucată de somon.

5

Bagă somonul cu tot cu folie, într-o tavă, la cuptorul încălzit la 200 de grade și lasă-l acolo pentru 15-20 de minute.

6

Scoate foliile cu somon din cuptor, lasă-le 1 minut și verifică dacă somonul s-a pătruns bine. Ai grijă când deschizi folia pentru că va avea mult abur încins.

Ingrediente

 400 g file somon
 12 fire sparanghel
 100 ml suc lamaie
 ½ linguriță(e) cimbru
 ½ linguriță(e) oregano
 1 linguriță(e) zahar brun
 2 ulei de masline
 2 catei usturoi
 20 g patrunjel tocat
 sare
 folie de aluminiu

Direcții

1

Curăță somonul de oase și tamponează-l cu șervețele de bucătărie pentru a absoarbe eventualele urme de apă.

2

Prepară o marinadă din zeama de lămâie și condimentele enumerate mai sus. Amestecă-le pur și simplu într-un bol.

3

Ia o folie de aluminiu de cca 60 cm lungime și împăturește-o în jumătate, ca să obții două straturi. Folia trebuie să fie suficient de mare pentru a putea împături bucata de somon în ea.

4

Așează 6 fire de sparanghel în mijlocul ei, apoi fileul de somon și toarnă jumătate din marinadă peste el. Procedează la fel și cu cea de-a doua bucată de somon.

5

Bagă somonul cu tot cu folie, într-o tavă, la cuptorul încălzit la 200 de grade și lasă-l acolo pentru 15-20 de minute.

6

Scoate foliile cu somon din cuptor, lasă-le 1 minut și verifică dacă somonul s-a pătruns bine. Ai grijă când deschizi folia pentru că va avea mult abur încins.

Somon în folie de aluminiu cu sparanghel la cuptor