fbpx

Spaghete carbonara

AutorGreta Pop
DificultateIntermediar

Tot timpul am crezut ca este complicat să fac sosul pentru aceste paste, dar după ce am încercat prima dată mi-am schimbat părerea! Apelez la aceste paste atunci când îmi e foarte foame și nu am timp să pregătesc ceva mai complicat și uneori când avem prieteni invitați la noi! Sunt pe placul tuturor și nu necesită mult timp de gătire!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire10 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 160 g spaghete (pentru 2 porții)
 5 căței de usturoi
 4 smântână grasă fermentată
 2 ouă
 100 g prosciutto
 2 parmezan ras fin
 ¼ linguriță(e) sare
  linguriță(e) piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

1

Pastele se pun la fiert într-o oală mare cu multă apă. Timpul de fierbere îl păstrăm conform instrucțiunilor de pe pachet.

2

Într-un bol am pus smântâna, ouăle, 4 căței de usturoi zdrobiți mărunt, piper măcinat și puțină sare – eu am folosit puțină pentru că aveam deja prosciutto care este foarte sărat. Am amestecat totul bine, până am obținut o pastă omogenă.

3

În tigaia încinsă am pus un cățel de usturoi, dar nu tocat mărunt, am apăsat cu podul palmei pe el să se zdrobească puțin. Cu ajutorul lui vrem să aromatizăm puțin carnea și apoi îl vom scoate din tigaie.

4

Pe lângă usturoi, am pus și bucățile de prosciutto tăiate mai mic și am lăsat să se rumenească bine. Usturoiul l-am scos din tigaie când a început să se ardă.

5

După ce pastele s-au fiert, trebuie stoarse de apă și puse înapoi în oală, peste se toarnă sosul făcut din smântână și ou.

6

Acum adăugam și prosciutto din tigaie.Punem oala pe foc mediu si amestecăm pentru 2-3 minute, până vedem că sosul începe să se lege. Poți verifica asta în felul următor: cu o lingură de lemn, tragi prin mijlocul oalei, astfel încât să se vadă oala. Dacă sosul stă separat câteva secunde înseamnă că s-a legat și poți să le iei de foc.

7

Parmezanul l-am pus peste paste, direct în farfurie.

Ingrediente

 160 g spaghete (pentru 2 porții)
 5 căței de usturoi
 4 smântână grasă fermentată
 2 ouă
 100 g prosciutto
 2 parmezan ras fin
 ¼ linguriță(e) sare
  linguriță(e) piper negru proaspăt măcinat

Direcții

1

Pastele se pun la fiert într-o oală mare cu multă apă. Timpul de fierbere îl păstrăm conform instrucțiunilor de pe pachet.

2

Într-un bol am pus smântâna, ouăle, 4 căței de usturoi zdrobiți mărunt, piper măcinat și puțină sare – eu am folosit puțină pentru că aveam deja prosciutto care este foarte sărat. Am amestecat totul bine, până am obținut o pastă omogenă.

3

În tigaia încinsă am pus un cățel de usturoi, dar nu tocat mărunt, am apăsat cu podul palmei pe el să se zdrobească puțin. Cu ajutorul lui vrem să aromatizăm puțin carnea și apoi îl vom scoate din tigaie.

4

Pe lângă usturoi, am pus și bucățile de prosciutto tăiate mai mic și am lăsat să se rumenească bine. Usturoiul l-am scos din tigaie când a început să se ardă.

5

După ce pastele s-au fiert, trebuie stoarse de apă și puse înapoi în oală, peste se toarnă sosul făcut din smântână și ou.

6

Acum adăugam și prosciutto din tigaie.Punem oala pe foc mediu si amestecăm pentru 2-3 minute, până vedem că sosul începe să se lege. Poți verifica asta în felul următor: cu o lingură de lemn, tragi prin mijlocul oalei, astfel încât să se vadă oala. Dacă sosul stă separat câteva secunde înseamnă că s-a legat și poți să le iei de foc.

7

Parmezanul l-am pus peste paste, direct în farfurie.

Spaghete carbonara