Gustul autentic italian de spaghete carbonara! În mod normal, denumirea italiană este „spaghetti alla carbonara”. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și, făcută corect, este un adevărat deliciu.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o oală se pune apă la fiert, cu o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă, se adaugă spaghetele. Tineti spaghetele adunate in mână și plasați-le în mijlocul oalei, apoi le dați drumul pentru a se deschide frumos, precum o floare. Se fierb timp de 8 minute.
Baconul se taie cubulețe nu foarte mici, deoarece grasimea se va topi la prajire. Într-o tigaie antiaderenta, încăpătoare se pune o lingura de ulei de măsline, se adaugă cubulețele de bacon si se prăjesc aproximativ 5 minute.
Între timp, într-un castron amestecam ouale întregi cu galbenusul, doar cat să le omogenizam, apoi adăugăm sare si piper și parmezanul ras.
Spaghetele fierte se scot după cele 8 minute și se adaugă în tigaie peste baconul prăjit. Se stinge focul sub tigaie! Se toarnă compozitia de oua cu parmezan peste paste si se amesteca usor. Daca doriti un sos mai subtire, puteti adauga un polonic din apa în care au fiert pastele. Mai adaugam putin piper proaspat macinat, punem pastele in farfurie, adaugam putin parmesan ras deasupra si le servim cat inca sunt calde!
Ingrediente
Indicații
Într-o oală se pune apă la fiert, cu o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă, se adaugă spaghetele. Tineti spaghetele adunate in mână și plasați-le în mijlocul oalei, apoi le dați drumul pentru a se deschide frumos, precum o floare. Se fierb timp de 8 minute.
Baconul se taie cubulețe nu foarte mici, deoarece grasimea se va topi la prajire. Într-o tigaie antiaderenta, încăpătoare se pune o lingura de ulei de măsline, se adaugă cubulețele de bacon si se prăjesc aproximativ 5 minute.
Între timp, într-un castron amestecam ouale întregi cu galbenusul, doar cat să le omogenizam, apoi adăugăm sare si piper și parmezanul ras.
Spaghetele fierte se scot după cele 8 minute și se adaugă în tigaie peste baconul prăjit. Se stinge focul sub tigaie! Se toarnă compozitia de oua cu parmezan peste paste si se amesteca usor. Daca doriti un sos mai subtire, puteti adauga un polonic din apa în care au fiert pastele. Mai adaugam putin piper proaspat macinat, punem pastele in farfurie, adaugam putin parmesan ras deasupra si le servim cat inca sunt calde!