Spaghete carbonara by Robi

AutorVroby
DificultateÎncepător

Gustul autentic italian de spaghete carbonara! În mod normal, denumirea italiană este „spaghetti alla carbonara”. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și, făcută corect, este un adevărat deliciu.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

 200 gr paste
 120 gr bacon
 2 ouă întregi
 1 gălbenuș
 150 gr parmezan ras
 1 tbsp ulei de măsline
 sare și piper

Mod de preparare:

1

Într-o oală se pune apă la fiert, cu o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă, se adaugă spaghetele. Tineti spaghetele adunate in mână și plasați-le în mijlocul oalei, apoi le dați drumul pentru a se deschide frumos, precum o floare. Se fierb timp de 8 minute.

2

Baconul se taie cubulețe nu foarte mici, deoarece grasimea se va topi la prajire. Într-o tigaie antiaderenta, încăpătoare se pune o lingura de ulei de măsline, se adaugă cubulețele de bacon si se prăjesc aproximativ 5 minute.
Între timp, într-un castron amestecam ouale întregi cu galbenusul, doar cat să le omogenizam, apoi adăugăm sare si piper și parmezanul ras.

3

Spaghetele fierte se scot după cele 8 minute și se adaugă în tigaie peste baconul prăjit. Se stinge focul sub tigaie! Se toarnă compozitia de oua cu parmezan peste paste si se amesteca usor. Daca doriti un sos mai subtire, puteti adauga un polonic din apa în care au fiert pastele. Mai adaugam putin piper proaspat macinat, punem pastele in farfurie, adaugam putin parmesan ras deasupra si le servim cat inca sunt calde!

Ingrediente

 200 gr paste
 120 gr bacon
 2 ouă întregi
 1 gălbenuș
 150 gr parmezan ras
 1 tbsp ulei de măsline
 sare și piper

Indicații

1

Într-o oală se pune apă la fiert, cu o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă, se adaugă spaghetele. Tineti spaghetele adunate in mână și plasați-le în mijlocul oalei, apoi le dați drumul pentru a se deschide frumos, precum o floare. Se fierb timp de 8 minute.

2

Baconul se taie cubulețe nu foarte mici, deoarece grasimea se va topi la prajire. Într-o tigaie antiaderenta, încăpătoare se pune o lingura de ulei de măsline, se adaugă cubulețele de bacon si se prăjesc aproximativ 5 minute.
Între timp, într-un castron amestecam ouale întregi cu galbenusul, doar cat să le omogenizam, apoi adăugăm sare si piper și parmezanul ras.

3

Spaghetele fierte se scot după cele 8 minute și se adaugă în tigaie peste baconul prăjit. Se stinge focul sub tigaie! Se toarnă compozitia de oua cu parmezan peste paste si se amesteca usor. Daca doriti un sos mai subtire, puteti adauga un polonic din apa în care au fiert pastele. Mai adaugam putin piper proaspat macinat, punem pastele in farfurie, adaugam putin parmesan ras deasupra si le servim cat inca sunt calde!

Spaghete carbonara by Robi