Acest desert franțuzesc este o finalitate pe măsura unei mese de sărbătoare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se bat albușurile cu un praf de sare timp de un minut cu un mixer la viteză medie, până se transformă în spumă. Se adaugă o lingură de zahăr, apoi se continua baterea la viteză maximă, până se obține o spumă tare și se pune la rece.
Se bate frișca lichidă cu restul de zahăr până se întărește și se pune de asemenea la rece.
Se pune ciocolata neagră pe un tocător și se taie mărunt cu un cuțit pentru a se topi mai ușor. Se topește pe o baie de apă, la bain-marie, apoi vasul cu ciocolată se așează într-un vas cu apă rece, iar conținutul se răcește amestecând continuu.
Se amestecă albușurile-spumă cu grijă într-un vas mare cu frișca bătută. Se toarnă treptat ciocolata răcită și se amestecă bine. Se pune compoziția în pahare sau cupe de desert și se lasă la frigider minim 3 ore.
Ingrediente
Indicații
Se bat albușurile cu un praf de sare timp de un minut cu un mixer la viteză medie, până se transformă în spumă. Se adaugă o lingură de zahăr, apoi se continua baterea la viteză maximă, până se obține o spumă tare și se pune la rece.
Se bate frișca lichidă cu restul de zahăr până se întărește și se pune de asemenea la rece.
Se pune ciocolata neagră pe un tocător și se taie mărunt cu un cuțit pentru a se topi mai ușor. Se topește pe o baie de apă, la bain-marie, apoi vasul cu ciocolată se așează într-un vas cu apă rece, iar conținutul se răcește amestecând continuu.
Se amestecă albușurile-spumă cu grijă într-un vas mare cu frișca bătută. Se toarnă treptat ciocolata răcită și se amestecă bine. Se pune compoziția în pahare sau cupe de desert și se lasă la frigider minim 3 ore.