fbpx

Spumă de ciocolată

AutorAxinia DV
DificultateÎncepător

Acest desert franțuzesc este o finalitate pe măsura unei mese de sărbătoare.

ShareSalvează
Produce4 PorțiiTimp de Preparare25 minsTimp de gătire / răcire3 oreTimp Total3 ore 25 mins

Ingrediente:

 2 albușuri
 1 linguri(ă) praf de sare
 2 linguri(ă) zahăr
 100 ml frișcă lichidă
 100 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

1

Se bat albușurile cu un praf de sare timp de un minut cu un mixer la viteză medie, până se transformă în spumă. Se adaugă o lingură de zahăr, apoi se continua baterea la viteză maximă, până se obține o spumă tare și se pune la rece.

2

Se bate frișca lichidă cu restul de zahăr până se întărește și se pune de asemenea la rece.

3

Se pune ciocolata neagră pe un tocător și se taie mărunt cu un cuțit pentru a se topi mai ușor. Se topește pe o baie de apă, la bain-marie, apoi vasul cu ciocolată se așează într-un vas cu apă rece, iar conținutul se răcește amestecând continuu.

4

Se amestecă albușurile-spumă cu grijă într-un vas mare cu frișca bătută. Se toarnă treptat ciocolata răcită și se amestecă bine. Se pune compoziția în pahare sau cupe de desert și se lasă la frigider minim 3 ore.

Ingrediente

 2 albușuri
 1 linguri(ă) praf de sare
 2 linguri(ă) zahăr
 100 ml frișcă lichidă
 100 g ciocolată neagră

Direcții

1

Se bat albușurile cu un praf de sare timp de un minut cu un mixer la viteză medie, până se transformă în spumă. Se adaugă o lingură de zahăr, apoi se continua baterea la viteză maximă, până se obține o spumă tare și se pune la rece.

2

Se bate frișca lichidă cu restul de zahăr până se întărește și se pune de asemenea la rece.

3

Se pune ciocolata neagră pe un tocător și se taie mărunt cu un cuțit pentru a se topi mai ușor. Se topește pe o baie de apă, la bain-marie, apoi vasul cu ciocolată se așează într-un vas cu apă rece, iar conținutul se răcește amestecând continuu.

4

Se amestecă albușurile-spumă cu grijă într-un vas mare cu frișca bătută. Se toarnă treptat ciocolata răcită și se amestecă bine. Se pune compoziția în pahare sau cupe de desert și se lasă la frigider minim 3 ore.

Spumă de ciocolată