O rețetă ideală pentru zilele in care nu vreți să petreceți foarte mult timp in bucătărie, deoarece nu necesita timp îndelungat de pregătire.
Trebuie însă să stea în jur de 1 oră la cuptor, timp in care vă puteți relaxa cu o carte și un vin bun, cum fac eu. 😉
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 200°.
Se spala puiul și se pune la marinat in ulei de măsline, piper, cimbru, sos de soia, miere de albine și usturoi zdrobit.
Cat timp puiul sta la marinat la frigider, tăiem legumele cubulețe și le punem intr-o tava in care punem înainte o foaie de copt.
!!!Daca nu aveți ceapă verde puteți să folosiți o ceapă roșie/alba.
Pe patul de legume vom așeza pulpele de pui, inclusiv sosul in care au stat la marinat plus pătrunjelul tocat mărunt.
Acoperim tava cu folie de aluminiu și băgăm în cuptorul încins pentru 40 de minute la 180°.
După cele 40 de minute, scădem temperatura la 150° și mai lăsăm pentru inca ~ 20 min. Sau până când se rumenește carnea. Daca nu aveți un cuptor cu ventilație, e indicat sa mai rotiți pulpele din când în când.
Ingrediente
Indicații
Preîncălzim cuptorul la 200°.
Se spala puiul și se pune la marinat in ulei de măsline, piper, cimbru, sos de soia, miere de albine și usturoi zdrobit.
Cat timp puiul sta la marinat la frigider, tăiem legumele cubulețe și le punem intr-o tava in care punem înainte o foaie de copt.
!!!Daca nu aveți ceapă verde puteți să folosiți o ceapă roșie/alba.
Pe patul de legume vom așeza pulpele de pui, inclusiv sosul in care au stat la marinat plus pătrunjelul tocat mărunt.
Acoperim tava cu folie de aluminiu și băgăm în cuptorul încins pentru 40 de minute la 180°.
După cele 40 de minute, scădem temperatura la 150° și mai lăsăm pentru inca ~ 20 min. Sau până când se rumenește carnea. Daca nu aveți un cuptor cu ventilație, e indicat sa mai rotiți pulpele din când în când.