Supă de legume cu găluște

AutorCristina Tatarus
DificultateÎncepător

O supă foarte populară, sănătoasă și plină de viamine, bună în orice moment al anului și îndrăgită atât de cei mici, cât și de cei mari!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

INGREDIENTE PENTRU SUPĂ
 2 morcovi
 1 ceapa
 ½ telina
 1 radacina pastarnac
 1 radacina patrunjel
 1 ardei gras rosu
 1 ardei gras galben
 2 ulei
 ½ legatura patrunjel
 sare
INGREDIENTE PENTRU GĂLUȘTE
 2 oua
 8 gris
 1 praf sare
 1 vârf cuțit praf de copt

Mod de preparare:

1

Spală și curăță legumele. Ceapa o lași întreagă, cu codiță, să nu se împrăștie în supă când va fierbe. Morcovii fie îi lași întregi și îi tai rondele după ce vor fierbe, fie îi tai cruzi rondele și îi fierbi așa. Ardeii îi dai pe jumătate. Rădăcina de pătrunjel, păstârnacul și țelina le lași întregi.

2

Pune o oală pentru supă pe foc, adaugă uleiul și călește toate legumele 3-4 minute.

3

Toarnă cca 2 litri de apă și lasă oala la foc până când toate legumele sunt bine fierte.

4

După ce legumele au fiert, scoate-le din supă și dă focul la minim, cât timp pregătești găluștele.

5

Se freacă ouale cu ulei și cu sare, apoi se adaugă grișul în ploaie, până ajunge la consistența unei smântâni groase.

6

Dacă apa a scăzut foarte mult, completeaz-o la loc și las-o până începe să fiarbă.

7

Înainte să pui găluștele în supă, adaugă o jumătate de pahar de apă rece, ajuta găluștele să nu se destrame. Așadar apa din supă nu trebuie să fie clocotind.

8

Cu o lingură încălzită în supă, se ia din compoziție și se adaugă găluștele în supă.

9

Mai lasă găluștele la fiert până își dublează forma sau se lasă la fundul cratiței.

10

Asezonează cu sare și pătrunjel proaspăt tocat!

Ingrediente

INGREDIENTE PENTRU SUPĂ
 2 morcovi
 1 ceapa
 ½ telina
 1 radacina pastarnac
 1 radacina patrunjel
 1 ardei gras rosu
 1 ardei gras galben
 2 ulei
 ½ legatura patrunjel
 sare
INGREDIENTE PENTRU GĂLUȘTE
 2 oua
 8 gris
 1 praf sare
 1 vârf cuțit praf de copt

Indicații

1

Spală și curăță legumele. Ceapa o lași întreagă, cu codiță, să nu se împrăștie în supă când va fierbe. Morcovii fie îi lași întregi și îi tai rondele după ce vor fierbe, fie îi tai cruzi rondele și îi fierbi așa. Ardeii îi dai pe jumătate. Rădăcina de pătrunjel, păstârnacul și țelina le lași întregi.

2

Pune o oală pentru supă pe foc, adaugă uleiul și călește toate legumele 3-4 minute.

3

Toarnă cca 2 litri de apă și lasă oala la foc până când toate legumele sunt bine fierte.

4

După ce legumele au fiert, scoate-le din supă și dă focul la minim, cât timp pregătești găluștele.

5

Se freacă ouale cu ulei și cu sare, apoi se adaugă grișul în ploaie, până ajunge la consistența unei smântâni groase.

6

Dacă apa a scăzut foarte mult, completeaz-o la loc și las-o până începe să fiarbă.

7

Înainte să pui găluștele în supă, adaugă o jumătate de pahar de apă rece, ajuta găluștele să nu se destrame. Așadar apa din supă nu trebuie să fie clocotind.

8

Cu o lingură încălzită în supă, se ia din compoziție și se adaugă găluștele în supă.

9

Mai lasă găluștele la fiert până își dublează forma sau se lasă la fundul cratiței.

10

Asezonează cu sare și pătrunjel proaspăt tocat!

Note

Supă de legume cu găluște