Tartă cu ciocolată și dulceață de zmeură

AutorDulce by Ana
DificultateÎncepător

O încântare pentru iubitorii de ciocolată, care doresc un desert sănătos.

ShareSalvează
Randamente8 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

Crusta
 48 gr făină de migdale sau altă făină de nuci sau semințe
 52 gr făină de cocos
 57 gr ulei de cocos
 2 ouă
 7 gr miere
 ¼ tsp sare
Gem de zmeură
 200 gr zmeură proaspătă sau congelată
 20 gr miere
 50 gr semințe de chia
Ganache de ciocolată
 150 gr 75% ciocolată neagră, tocată
 400 ml friscă de cocos, (o conservă de lapte de cocos)
 57 gr ulei de cocos
 20 gr miere
Opțional
 150 gr zmeură proaspătă sau congelată
 ½ rodie, semințe
 25 gr fistic

Mod de preparare:

Crusta
1

Preîncălzim cuptorul la 180 ° C.

2

Adăugăm făina de migdale, făina de cocos și sarea într-un bol și amestecăm cu o furculiță sau cu un tel.

3

Adăugăm uleiul de cocos (topit), ouăle și mierea în făină și amestecăm până obtinem un aluat omogen.

4

Apăsăm aluatul în mod uniform pe fundul și părțile laterale ale unei tăvi de 20 cm.

5

Coacem crusta timp de 10 minute sau până începe să se rumenească puțin. O lăsăm să se răcească complet.

Gemul de zmeură
6

Pentru a face gemul, punem zmeura și mierea într-un castron și amestecăm cu o furculiță. Adăugăm semințele de chia și-l lăsăm deoparte 15 minute să se îngroașe.

7

Turnăm gemul de zmeură peste crusta răcită, întindem uniform și dăm la frigider timp de 10 minute.

Ganache-ul de ciocolată
8

Așezăm ciocolata într-un vas rezistent la căldură și-l punem peste o cratiță cu apă care fierbe la foc mic (bain-marie
). Amestecăm până se topește și se omogenizează ciocolata.

9

O luăm de pe foc, adăugăm mierea, frisca de cocos (punem conserva de lapte de cocos la frigider peste noate și luăm cu o lingură doar partea solidă) și uleiul de cocos. Amestecăm până se omogenizează bine.

10

Punem ganache-ul peste gem, netezim și lasăm tarta la frigider timp de 20 de minute sau până când este bine închegată.

11

Scoatem tarta din tavă și o decorăm cu zmeură, semințe de rodie și fistic.

Ingrediente

Crusta
 48 gr făină de migdale sau altă făină de nuci sau semințe
 52 gr făină de cocos
 57 gr ulei de cocos
 2 ouă
 7 gr miere
 ¼ tsp sare
Gem de zmeură
 200 gr zmeură proaspătă sau congelată
 20 gr miere
 50 gr semințe de chia
Ganache de ciocolată
 150 gr 75% ciocolată neagră, tocată
 400 ml friscă de cocos, (o conservă de lapte de cocos)
 57 gr ulei de cocos
 20 gr miere
Opțional
 150 gr zmeură proaspătă sau congelată
 ½ rodie, semințe
 25 gr fistic

Indicații

Crusta
1

Preîncălzim cuptorul la 180 ° C.

2

Adăugăm făina de migdale, făina de cocos și sarea într-un bol și amestecăm cu o furculiță sau cu un tel.

3

Adăugăm uleiul de cocos (topit), ouăle și mierea în făină și amestecăm până obtinem un aluat omogen.

4

Apăsăm aluatul în mod uniform pe fundul și părțile laterale ale unei tăvi de 20 cm.

5

Coacem crusta timp de 10 minute sau până începe să se rumenească puțin. O lăsăm să se răcească complet.

Gemul de zmeură
6

Pentru a face gemul, punem zmeura și mierea într-un castron și amestecăm cu o furculiță. Adăugăm semințele de chia și-l lăsăm deoparte 15 minute să se îngroașe.

7

Turnăm gemul de zmeură peste crusta răcită, întindem uniform și dăm la frigider timp de 10 minute.

Ganache-ul de ciocolată
8

Așezăm ciocolata într-un vas rezistent la căldură și-l punem peste o cratiță cu apă care fierbe la foc mic (bain-marie
). Amestecăm până se topește și se omogenizează ciocolata.

9

O luăm de pe foc, adăugăm mierea, frisca de cocos (punem conserva de lapte de cocos la frigider peste noate și luăm cu o lingură doar partea solidă) și uleiul de cocos. Amestecăm până se omogenizează bine.

10

Punem ganache-ul peste gem, netezim și lasăm tarta la frigider timp de 20 de minute sau până când este bine închegată.

11

Scoatem tarta din tavă și o decorăm cu zmeură, semințe de rodie și fistic.

Tartă cu ciocolată și dulceață de zmeură