Tartă cu ciocolată și nuci pecan

AutorAxinia DV
DificultateÎncepător

Sărbătoriți Valentine's day 💕 cu un desert tipic american, plin de iubire ❤ si ciocolată 🍫

ShareSave
Randamente10 porțiiTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 1 foaie aluat foietaj
 200 gr jumătăți de nuci pecan
 125 gr ciocolată neagră tocată
 25 gr unt tăiat cubulețe
 3 ouă
 125 gr zahăr
 175 gr sirop gros de zahăr
 2 esență vanilie

Mod de preparare:

1

Începem prin a pregăti siropul de zahăr. Avem nevoie de o cană mare de zahăr si o cană de apă (acceasi cană). Se pune zahăul la topit până devine lichid, grijă să nu se ardă, apoi se toarnă cana de apă deasupra, se lasă să se dizolve tot zahărul si să fiarbă 3-5 minute, după care se ia de pe foc și se lasă la răcit.

2

Porniți cuptorul la 170 de grade C. Luați aluatul foietaj și tăiați-l în cerc pentru a putea acoperi fundul unei forme rotunde de tartă. Din resturile de aluat, tăiați fâșii subțiri și împletiți-le in trei și puneți-le roată pe marginea aluatului din forma de tartă. Puneți aluatul la rece până pregătim compoziția.

3

Păstrați circa 50 de jumătăți de nuci (sau câte considerați ca vă sunt necesare pentru a acoperi prăjitura), iar restul tocați-le nu prea măunt. Topiți ciocolata si untul împreună.

4

Bateți ouăle întregi, adăugați zahărul, siropul de zahăr și esența de vanilie, apoi nucile tocate și amestecul de ciocolata cu unt. Amestecați bine. Turnați umplutura în forma tapetată cu aluat și aranjați jumătațile de nuci pe suprafața prajiturii.

5

Coaceți timp de 40-45 de minute în cuptorul preîncălzit, până cănd umplutura crește frumos. Scoateți prăjitura din cuptor și serviți-o cu înghețată alături.

Ingrediente

 1 foaie aluat foietaj
 200 gr jumătăți de nuci pecan
 125 gr ciocolată neagră tocată
 25 gr unt tăiat cubulețe
 3 ouă
 125 gr zahăr
 175 gr sirop gros de zahăr
 2 esență vanilie

Indicații

1

Începem prin a pregăti siropul de zahăr. Avem nevoie de o cană mare de zahăr si o cană de apă (acceasi cană). Se pune zahăul la topit până devine lichid, grijă să nu se ardă, apoi se toarnă cana de apă deasupra, se lasă să se dizolve tot zahărul si să fiarbă 3-5 minute, după care se ia de pe foc și se lasă la răcit.

2

Porniți cuptorul la 170 de grade C. Luați aluatul foietaj și tăiați-l în cerc pentru a putea acoperi fundul unei forme rotunde de tartă. Din resturile de aluat, tăiați fâșii subțiri și împletiți-le in trei și puneți-le roată pe marginea aluatului din forma de tartă. Puneți aluatul la rece până pregătim compoziția.

3

Păstrați circa 50 de jumătăți de nuci (sau câte considerați ca vă sunt necesare pentru a acoperi prăjitura), iar restul tocați-le nu prea măunt. Topiți ciocolata si untul împreună.

4

Bateți ouăle întregi, adăugați zahărul, siropul de zahăr și esența de vanilie, apoi nucile tocate și amestecul de ciocolata cu unt. Amestecați bine. Turnați umplutura în forma tapetată cu aluat și aranjați jumătațile de nuci pe suprafața prajiturii.

5

Coaceți timp de 40-45 de minute în cuptorul preîncălzit, până cănd umplutura crește frumos. Scoateți prăjitura din cuptor și serviți-o cu înghețată alături.

Note

Tartă cu ciocolată și nuci pecan