Puteți folosi și alte legume (ciuperci, roșii, spanac, sparanghel, broccoli, conopidă etc).
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru aluat punem făina și untul într-un bol și frământăm până obținem un aluat nisipos. Adăugăm oul, apa și le încorporăm până obținem un aluat omogen.
Învelim aluatul într-o folie alimentara și îl lăsăm la frigider pentru 30 de minute.
După acest timp scoatem aluatul și îl întindem într-o foaie de 0.5 cm. Rulăm aluatul pe sucitor și îl întindem pe tavă. Cu ajutorul degetelor presam aluatul după forma tavi, înțepam baza tartei cu o furculița.
Într-un bol batem ouăle cu smântână, adăugăm condimentele, mozzarella dată pe razătoare și amestecatăm până încorporăm bine toate ingredientele.
Turnăm compoziția în tavă, adăugăm dovleceii tăiați feliuțe subțiri.
Dăm tava în cuptorul preincalzit la 180˚C pentru aproximativ 35 de minute.
Dacă folosiți legume congelate, le gătim la aburi pentru câteva minute sau le dăm într-un clocot. Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Pentru aluat punem făina și untul într-un bol și frământăm până obținem un aluat nisipos. Adăugăm oul, apa și le încorporăm până obținem un aluat omogen.
Învelim aluatul într-o folie alimentara și îl lăsăm la frigider pentru 30 de minute.
După acest timp scoatem aluatul și îl întindem într-o foaie de 0.5 cm. Rulăm aluatul pe sucitor și îl întindem pe tavă. Cu ajutorul degetelor presam aluatul după forma tavi, înțepam baza tartei cu o furculița.
Într-un bol batem ouăle cu smântână, adăugăm condimentele, mozzarella dată pe razătoare și amestecatăm până încorporăm bine toate ingredientele.
Turnăm compoziția în tavă, adăugăm dovleceii tăiați feliuțe subțiri.
Dăm tava în cuptorul preincalzit la 180˚C pentru aproximativ 35 de minute.
Dacă folosiți legume congelate, le gătim la aburi pentru câteva minute sau le dăm într-un clocot. Poftă bună!