O prăjitură rapidă și fără zahăr, cu ingrediente pe care le putem găsi cu ușurință în frigiderul nostru.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru blat am pus într-un bol toate ingredientele și am amestecat bine cu o furculiță, apoi cu mâna pana am obținut un aluat sfărâmicios, de consistența nisipului ud.
Am întins blatul într-o tavă cu diametrul de 28 cm, inclusiv pe pereți, și am dat-o la frigider timp de 30 min.
Între timp m-am ocupat de umplutură. Am bătut bine ouăle cu siropul de vișine, până s-au incorporat. Eu am folosit pentru umplutura dulceața de vișine, iar siropul l-am amestecat în stratul de smântână.
Am adăugat smântâna, laptele, esența și scorțișoara și am amestecat din nou. La final am adăugat făina. Trebuie sa aibă consistența unui aluat de clătite.
Am pornit cuptorul la 180°C și am asamblat prăjitura. Peste blat am pus dulceața de vișine, apoi am turnat umplutura de smântână.
Am dat la cuptor pentru 35-40 de minute, sau pana când prăjitura este coaptă și ușor rumenă.
Se lasă să se răcească în cuptor cu ușa deschisă, apoi se lasă la frigider 30 de minute.
Ingrediente
Indicații
Pentru blat am pus într-un bol toate ingredientele și am amestecat bine cu o furculiță, apoi cu mâna pana am obținut un aluat sfărâmicios, de consistența nisipului ud.
Am întins blatul într-o tavă cu diametrul de 28 cm, inclusiv pe pereți, și am dat-o la frigider timp de 30 min.
Între timp m-am ocupat de umplutură. Am bătut bine ouăle cu siropul de vișine, până s-au incorporat. Eu am folosit pentru umplutura dulceața de vișine, iar siropul l-am amestecat în stratul de smântână.
Am adăugat smântâna, laptele, esența și scorțișoara și am amestecat din nou. La final am adăugat făina. Trebuie sa aibă consistența unui aluat de clătite.
Am pornit cuptorul la 180°C și am asamblat prăjitura. Peste blat am pus dulceața de vișine, apoi am turnat umplutura de smântână.
Am dat la cuptor pentru 35-40 de minute, sau pana când prăjitura este coaptă și ușor rumenă.
Se lasă să se răcească în cuptor cu ușa deschisă, apoi se lasă la frigider 30 de minute.