Tartă cu vișine și smântână

AutorFarfuria Curcubeu
DificultateIntermediar

O prăjitură rapidă și fără zahăr, cu ingrediente pe care le putem găsi cu ușurință în frigiderul nostru.

ShareSalvează
Tarta cu ingrediente naturale gatita acasa
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

Blat
 400 gr Făină
 1 Ou
 150 gr Unt
 1 Praf de sare
Umplutura de smântână
 3 Ouă
 200 ml Smântână
 Sirop de vișine
 100 ml Lapte
 Esență de vanilie
 Scorțișoară
 50 gr Făină
In plus
 400 gr Fructe (proaspete, congelate, sau chiar dulceața sau compot)

Mod de preparare:

1

Pentru blat am pus într-un bol toate ingredientele și am amestecat bine cu o furculiță, apoi cu mâna pana am obținut un aluat sfărâmicios, de consistența nisipului ud.

2

Am întins blatul într-o tavă cu diametrul de 28 cm, inclusiv pe pereți, și am dat-o la frigider timp de 30 min.

3

Între timp m-am ocupat de umplutură. Am bătut bine ouăle cu siropul de vișine, până s-au incorporat. Eu am folosit pentru umplutura dulceața de vișine, iar siropul l-am amestecat în stratul de smântână.

4

Am adăugat smântâna, laptele, esența și scorțișoara și am amestecat din nou. La final am adăugat făina. Trebuie sa aibă consistența unui aluat de clătite.

5

Am pornit cuptorul la 180°C și am asamblat prăjitura. Peste blat am pus dulceața de vișine, apoi am turnat umplutura de smântână.

6

Am dat la cuptor pentru 35-40 de minute, sau pana când prăjitura este coaptă și ușor rumenă.

7

Se lasă să se răcească în cuptor cu ușa deschisă, apoi se lasă la frigider 30 de minute.

Ingrediente

Blat
 400 gr Făină
 1 Ou
 150 gr Unt
 1 Praf de sare
Umplutura de smântână
 3 Ouă
 200 ml Smântână
 Sirop de vișine
 100 ml Lapte
 Esență de vanilie
 Scorțișoară
 50 gr Făină
In plus
 400 gr Fructe (proaspete, congelate, sau chiar dulceața sau compot)

Indicații

1

Pentru blat am pus într-un bol toate ingredientele și am amestecat bine cu o furculiță, apoi cu mâna pana am obținut un aluat sfărâmicios, de consistența nisipului ud.

2

Am întins blatul într-o tavă cu diametrul de 28 cm, inclusiv pe pereți, și am dat-o la frigider timp de 30 min.

3

Între timp m-am ocupat de umplutură. Am bătut bine ouăle cu siropul de vișine, până s-au incorporat. Eu am folosit pentru umplutura dulceața de vișine, iar siropul l-am amestecat în stratul de smântână.

4

Am adăugat smântâna, laptele, esența și scorțișoara și am amestecat din nou. La final am adăugat făina. Trebuie sa aibă consistența unui aluat de clătite.

5

Am pornit cuptorul la 180°C și am asamblat prăjitura. Peste blat am pus dulceața de vișine, apoi am turnat umplutura de smântână.

6

Am dat la cuptor pentru 35-40 de minute, sau pana când prăjitura este coaptă și ușor rumenă.

7

Se lasă să se răcească în cuptor cu ușa deschisă, apoi se lasă la frigider 30 de minute.

Tartă cu vișine și smântână