O tartă aspectuoasă, fină și cremoasă cu care sigur îți vei încânta musafirii!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Porniți cuptorul la 175 grade C, cu un sfert de oră înainte de a coace tarta. Pentru aluat, buneți biscuiții, untul topit și ghimbirul în bol și amestecați-le bine. Compoziția rezultată puneți-o într-o formă de tartă cu diametrul de circa 23 cm, cu dosul unei linguri presați și nivelați aluatul.
Puneți forma în frigider 15-20 de minute, apoi coaceți aluatul 5-6 minute în cuptorul preîncălzit. Scoateți forma din cuptor și lăsați să se răcească.
Puneți laptele condensat la fiert într-o crăticioară, la foc mic; lăsați-l sa fiarbă circa 3-5 minute, apoi luați vasul de pe foc și lăsați laptele să se răcească.
Topiți ciocolată neagră împreună cu 150 ml frișcă și untul, amestecând continuu, puneți crema rezultată peste aluat, apoi băgați tarta la frigider minimum o oră.
Înfierbântați 150 ml din frișca rămasă, apoi adăugați toată ciocolata alba, amestecând până se topește. Adăugați esența de vanilie și lăsați compoziția să se răcească.
Scoateți tarta de la frigider și așezați peste crema de ciocolată din tartă, bananele tăiate felii. Amestecați laptele condensat cu mixerul până se omogenizează, apoi turnați peste feliile de banane.
Bateți restul de frișcă și încorporați-o în crema de ciocolată albă. Puneți amestecul peste tartă și ornați cu puțin topiing de ciocolată, sau puteți pudra cu cacao.
Ingrediente
Indicații
Porniți cuptorul la 175 grade C, cu un sfert de oră înainte de a coace tarta. Pentru aluat, buneți biscuiții, untul topit și ghimbirul în bol și amestecați-le bine. Compoziția rezultată puneți-o într-o formă de tartă cu diametrul de circa 23 cm, cu dosul unei linguri presați și nivelați aluatul.
Puneți forma în frigider 15-20 de minute, apoi coaceți aluatul 5-6 minute în cuptorul preîncălzit. Scoateți forma din cuptor și lăsați să se răcească.
Puneți laptele condensat la fiert într-o crăticioară, la foc mic; lăsați-l sa fiarbă circa 3-5 minute, apoi luați vasul de pe foc și lăsați laptele să se răcească.
Topiți ciocolată neagră împreună cu 150 ml frișcă și untul, amestecând continuu, puneți crema rezultată peste aluat, apoi băgați tarta la frigider minimum o oră.
Înfierbântați 150 ml din frișca rămasă, apoi adăugați toată ciocolata alba, amestecând până se topește. Adăugați esența de vanilie și lăsați compoziția să se răcească.
Scoateți tarta de la frigider și așezați peste crema de ciocolată din tartă, bananele tăiate felii. Amestecați laptele condensat cu mixerul până se omogenizează, apoi turnați peste feliile de banane.
Bateți restul de frișcă și încorporați-o în crema de ciocolată albă. Puneți amestecul peste tartă și ornați cu puțin topiing de ciocolată, sau puteți pudra cu cacao.