Tartă fină cu ciocolată și banane

AutorAxinia DV
DificultateIntermediar

O tartă aspectuoasă, fină și cremoasă cu care sigur îți vei încânta musafirii!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 5 minute

Ingrediente:

Pentru aluat
 300 gr biscuiți zdrobiți
 150 gr unt topit
 ½ tsp ghimbir măcinat
Pentru umplutură
 2 conserve (400g) de lapte condensat îndulcit
 175 gr ciocolată neagră tocată
 600 ml frișcă lichidă
 25 gr unt tăiat cubulețe
 150 gr ciocolată albă tocată
 1 tsp esență vanilie
 3 banane
 topping de ciocolata

Mod de preparare:

Pentru aluat
1

Porniți cuptorul la 175 grade C, cu un sfert de oră înainte de a coace tarta. Pentru aluat, buneți biscuiții, untul topit și ghimbirul în bol și amestecați-le bine. Compoziția rezultată puneți-o într-o formă de tartă cu diametrul de circa 23 cm, cu dosul unei linguri presați și nivelați aluatul.

2

Puneți forma în frigider 15-20 de minute, apoi coaceți aluatul 5-6 minute în cuptorul preîncălzit. Scoateți forma din cuptor și lăsați să se răcească.

Pentru umplutură
3

Puneți laptele condensat la fiert într-o crăticioară, la foc mic; lăsați-l sa fiarbă circa 3-5 minute, apoi luați vasul de pe foc și lăsați laptele să se răcească.

4

Topiți ciocolată neagră împreună cu 150 ml frișcă și untul, amestecând continuu, puneți crema rezultată peste aluat, apoi băgați tarta la frigider minimum o oră.

5

Înfierbântați 150 ml din frișca rămasă, apoi adăugați toată ciocolata alba, amestecând până se topește. Adăugați esența de vanilie și lăsați compoziția să se răcească.

6

Scoateți tarta de la frigider și așezați peste crema de ciocolată din tartă, bananele tăiate felii. Amestecați laptele condensat cu mixerul până se omogenizează, apoi turnați peste feliile de banane.

7

Bateți restul de frișcă și încorporați-o în crema de ciocolată albă. Puneți amestecul peste tartă și ornați cu puțin topiing de ciocolată, sau puteți pudra cu cacao.

Ingrediente

Pentru aluat
 300 gr biscuiți zdrobiți
 150 gr unt topit
 ½ tsp ghimbir măcinat
Pentru umplutură
 2 conserve (400g) de lapte condensat îndulcit
 175 gr ciocolată neagră tocată
 600 ml frișcă lichidă
 25 gr unt tăiat cubulețe
 150 gr ciocolată albă tocată
 1 tsp esență vanilie
 3 banane
 topping de ciocolata

Indicații

Pentru aluat
1

Porniți cuptorul la 175 grade C, cu un sfert de oră înainte de a coace tarta. Pentru aluat, buneți biscuiții, untul topit și ghimbirul în bol și amestecați-le bine. Compoziția rezultată puneți-o într-o formă de tartă cu diametrul de circa 23 cm, cu dosul unei linguri presați și nivelați aluatul.

2

Puneți forma în frigider 15-20 de minute, apoi coaceți aluatul 5-6 minute în cuptorul preîncălzit. Scoateți forma din cuptor și lăsați să se răcească.

Pentru umplutură
3

Puneți laptele condensat la fiert într-o crăticioară, la foc mic; lăsați-l sa fiarbă circa 3-5 minute, apoi luați vasul de pe foc și lăsați laptele să se răcească.

4

Topiți ciocolată neagră împreună cu 150 ml frișcă și untul, amestecând continuu, puneți crema rezultată peste aluat, apoi băgați tarta la frigider minimum o oră.

5

Înfierbântați 150 ml din frișca rămasă, apoi adăugați toată ciocolata alba, amestecând până se topește. Adăugați esența de vanilie și lăsați compoziția să se răcească.

6

Scoateți tarta de la frigider și așezați peste crema de ciocolată din tartă, bananele tăiate felii. Amestecați laptele condensat cu mixerul până se omogenizează, apoi turnați peste feliile de banane.

7

Bateți restul de frișcă și încorporați-o în crema de ciocolată albă. Puneți amestecul peste tartă și ornați cu puțin topiing de ciocolată, sau puteți pudra cu cacao.

Note

Tartă fină cu ciocolată și banane