fbpx

Tartă fină cu ciocolată și banane

AutorAxinia DV
DificultateIntermediar

O tartă aspectuoasă, fină și cremoasă cu care sigur îți vei încânta musafirii!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare35 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră 5 mins

Ingrediente:

Pentru aluat
 300 g biscuiți zdrobiți
 150 g unt topit
 ½ linguriță(e) ghimbir măcinat
Pentru umplutură
 2 conserve (400g) de lapte condensat îndulcit
 175 g ciocolată neagră tocată
 600 ml frișcă lichidă
 25 g unt tăiat cubulețe
 150 g ciocolată albă tocată
 1 linguriță(e) esență vanilie
 3 banane
 topping de ciocolata

Mod de preparare:

Pentru aluat
1

Porniți cuptorul la 175 grade C, cu un sfert de oră înainte de a coace tarta. Pentru aluat, buneți biscuiții, untul topit și ghimbirul în bol și amestecați-le bine. Compoziția rezultată puneți-o într-o formă de tartă cu diametrul de circa 23 cm, cu dosul unei linguri presați și nivelați aluatul.

2

Puneți forma în frigider 15-20 de minute, apoi coaceți aluatul 5-6 minute în cuptorul preîncălzit. Scoateți forma din cuptor și lăsați să se răcească.

Pentru umplutură
3

Puneți laptele condensat la fiert într-o crăticioară, la foc mic; lăsați-l sa fiarbă circa 3-5 minute, apoi luați vasul de pe foc și lăsați laptele să se răcească.

4

Topiți ciocolată neagră împreună cu 150 ml frișcă și untul, amestecând continuu, puneți crema rezultată peste aluat, apoi băgați tarta la frigider minimum o oră.

5

Înfierbântați 150 ml din frișca rămasă, apoi adăugați toată ciocolata alba, amestecând până se topește. Adăugați esența de vanilie și lăsați compoziția să se răcească.

6

Scoateți tarta de la frigider și așezați peste crema de ciocolată din tartă, bananele tăiate felii. Amestecați laptele condensat cu mixerul până se omogenizează, apoi turnați peste feliile de banane.

7

Bateți restul de frișcă și încorporați-o în crema de ciocolată albă. Puneți amestecul peste tartă și ornați cu puțin topiing de ciocolată, sau puteți pudra cu cacao.

Ingrediente

Pentru aluat
 300 g biscuiți zdrobiți
 150 g unt topit
 ½ linguriță(e) ghimbir măcinat
Pentru umplutură
 2 conserve (400g) de lapte condensat îndulcit
 175 g ciocolată neagră tocată
 600 ml frișcă lichidă
 25 g unt tăiat cubulețe
 150 g ciocolată albă tocată
 1 linguriță(e) esență vanilie
 3 banane
 topping de ciocolata

Direcții

Pentru aluat
1

Porniți cuptorul la 175 grade C, cu un sfert de oră înainte de a coace tarta. Pentru aluat, buneți biscuiții, untul topit și ghimbirul în bol și amestecați-le bine. Compoziția rezultată puneți-o într-o formă de tartă cu diametrul de circa 23 cm, cu dosul unei linguri presați și nivelați aluatul.

2

Puneți forma în frigider 15-20 de minute, apoi coaceți aluatul 5-6 minute în cuptorul preîncălzit. Scoateți forma din cuptor și lăsați să se răcească.

Pentru umplutură
3

Puneți laptele condensat la fiert într-o crăticioară, la foc mic; lăsați-l sa fiarbă circa 3-5 minute, apoi luați vasul de pe foc și lăsați laptele să se răcească.

4

Topiți ciocolată neagră împreună cu 150 ml frișcă și untul, amestecând continuu, puneți crema rezultată peste aluat, apoi băgați tarta la frigider minimum o oră.

5

Înfierbântați 150 ml din frișca rămasă, apoi adăugați toată ciocolata alba, amestecând până se topește. Adăugați esența de vanilie și lăsați compoziția să se răcească.

6

Scoateți tarta de la frigider și așezați peste crema de ciocolată din tartă, bananele tăiate felii. Amestecați laptele condensat cu mixerul până se omogenizează, apoi turnați peste feliile de banane.

7

Bateți restul de frișcă și încorporați-o în crema de ciocolată albă. Puneți amestecul peste tartă și ornați cu puțin topiing de ciocolată, sau puteți pudra cu cacao.

Tartă fină cu ciocolată și banane