Tarta rustica cu piersici

Autorpapadelicioss
DificultateÎncepător

Un dulce de vara pentru toată familia.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

 200 gr făină de grâu tip 650
 100 gr unt cu 82 % grasime
 4 linguri de apa rece
 450 gr piersici
 2 zeamă de lămâie
 1 tbsp amidon de porumb
 1 ou pentru uns tarta

Mod de preparare:

1

Se pune untul tăiat cubulețe si faina în vasul unui robot de bucătărie și se mizează până obținem un aluat nisipos. Se adauga apă și se mixează până obținem un aluat omogen.

2

Se transferă aluatul pe o suprafață curată și se frământă puțin. Se așează apoi pe o folie alimentară, dându-i o formă rotundă și se lasă la frigider pentru 30 de minute.

3

Se taie piersicile felii și se pun într-un bol, se adaugă zeamă de lămâie, amidonul de porumb și se amestecă puțin cu o lingură.

4

Se întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor într-un cerc cu diametrul de aproximativ 30 cm.
Se așează foaia de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

5

Se adaugă piersicile, lăsând  de la margine aproximativ 3 cm.

6

Se adună marginea de aluat în jurul piersicilor, făcând pliuri.

7

Se bate oul și se unge marginea tartei.

8

Se bagă tava în cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute, până tarta devine rumenă.
Poftă bună! ❤

Ingrediente

 200 gr făină de grâu tip 650
 100 gr unt cu 82 % grasime
 4 linguri de apa rece
 450 gr piersici
 2 zeamă de lămâie
 1 tbsp amidon de porumb
 1 ou pentru uns tarta

Indicații

1

Se pune untul tăiat cubulețe si faina în vasul unui robot de bucătărie și se mizează până obținem un aluat nisipos. Se adauga apă și se mixează până obținem un aluat omogen.

2

Se transferă aluatul pe o suprafață curată și se frământă puțin. Se așează apoi pe o folie alimentară, dându-i o formă rotundă și se lasă la frigider pentru 30 de minute.

3

Se taie piersicile felii și se pun într-un bol, se adaugă zeamă de lămâie, amidonul de porumb și se amestecă puțin cu o lingură.

4

Se întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor într-un cerc cu diametrul de aproximativ 30 cm.
Se așează foaia de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

5

Se adaugă piersicile, lăsând  de la margine aproximativ 3 cm.

6

Se adună marginea de aluat în jurul piersicilor, făcând pliuri.

7

Se bate oul și se unge marginea tartei.

8

Se bagă tava în cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute, până tarta devine rumenă.
Poftă bună! ❤

Note

Tarta rustica cu piersici