fbpx

Tartă vegană cu ciocolată și dulceață de zmeură

AutorDulce by Ana
DificultateÎncepător

O încântare pentru iubitorii de ciocolată, care doresc un desert sănătos.

ShareSalvează

Produce8 Porții
Timp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 20 mins

Crusta
 48 g făină de migdale sau altă făină de nuci sau semințe
 52 g făină de cocos
 57 g ulei de cocos
 2 ouă
 7 g miere
 ¼ linguriță(e) sare
Gem de zmeură
 200 g zmeură proaspătă sau congelată
 20 g miere
 50 g semințe de chia
Ganache de ciocolată
 150 g 75% ciocolată neagră, tocată
 400 ml friscă de cocos, (o conservă de lapte de cocos)
 57 g ulei de cocos
 20 g miere
Opțional
 150 g zmeură proaspătă sau congelată
 ½ rodie, semințe
 25 g fistic

Crusta
1

Preîncălzim cuptorul la 180 ° C.

2

Adăugăm făina de migdale, făina de cocos și sarea într-un bol și amestecăm cu o furculiță sau cu un tel.

3

Adăugăm uleiul de cocos (topit), ouăle și mierea în făină și amestecăm până obtinem un aluat omogen.

4

Apăsăm aluatul în mod uniform pe fundul și părțile laterale ale unei tăvi de 20 cm.

5

Coacem crusta timp de 10 minute sau până începe să se rumenească puțin. O lăsăm să se răcească complet.

Gemul de zmeură
6

Pentru a face gemul, punem zmeura și mierea într-un castron și amestecăm cu o furculiță. Adăugăm semințele de chia și-l lăsăm deoparte 15 minute să se îngroașe.

7

Turnăm gemul de zmeură peste crusta răcită, întindem uniform și dăm la frigider timp de 10 minute.

Ganache-ul de ciocolată
8

Așezăm ciocolata într-un vas rezistent la căldură și-l punem peste o cratiță cu apă care fierbe la foc mic (bain-marie
). Amestecăm până se topește și se omogenizează ciocolata.

9

O luăm de pe foc, adăugăm mierea, frisca de cocos (punem conserva de lapte de cocos la frigider peste noate și luăm cu o lingură doar partea solidă) și uleiul de cocos. Amestecăm până se omogenizează bine.

10

Punem ganache-ul peste gem, netezim și lasăm tarta la frigider timp de 20 de minute sau până când este bine închegată.

11

Scoatem tarta din tavă și o decorăm cu zmeură, semințe de rodie și fistic.

Ingrediente

Crusta
 48 g făină de migdale sau altă făină de nuci sau semințe
 52 g făină de cocos
 57 g ulei de cocos
 2 ouă
 7 g miere
 ¼ linguriță(e) sare
Gem de zmeură
 200 g zmeură proaspătă sau congelată
 20 g miere
 50 g semințe de chia
Ganache de ciocolată
 150 g 75% ciocolată neagră, tocată
 400 ml friscă de cocos, (o conservă de lapte de cocos)
 57 g ulei de cocos
 20 g miere
Opțional
 150 g zmeură proaspătă sau congelată
 ½ rodie, semințe
 25 g fistic

Direcții

Crusta
1

Preîncălzim cuptorul la 180 ° C.

2

Adăugăm făina de migdale, făina de cocos și sarea într-un bol și amestecăm cu o furculiță sau cu un tel.

3

Adăugăm uleiul de cocos (topit), ouăle și mierea în făină și amestecăm până obtinem un aluat omogen.

4

Apăsăm aluatul în mod uniform pe fundul și părțile laterale ale unei tăvi de 20 cm.

5

Coacem crusta timp de 10 minute sau până începe să se rumenească puțin. O lăsăm să se răcească complet.

Gemul de zmeură
6

Pentru a face gemul, punem zmeura și mierea într-un castron și amestecăm cu o furculiță. Adăugăm semințele de chia și-l lăsăm deoparte 15 minute să se îngroașe.

7

Turnăm gemul de zmeură peste crusta răcită, întindem uniform și dăm la frigider timp de 10 minute.

Ganache-ul de ciocolată
8

Așezăm ciocolata într-un vas rezistent la căldură și-l punem peste o cratiță cu apă care fierbe la foc mic (bain-marie
). Amestecăm până se topește și se omogenizează ciocolata.

9

O luăm de pe foc, adăugăm mierea, frisca de cocos (punem conserva de lapte de cocos la frigider peste noate și luăm cu o lingură doar partea solidă) și uleiul de cocos. Amestecăm până se omogenizează bine.

10

Punem ganache-ul peste gem, netezim și lasăm tarta la frigider timp de 20 de minute sau până când este bine închegată.

11

Scoatem tarta din tavă și o decorăm cu zmeură, semințe de rodie și fistic.

Tartă vegană cu ciocolată și dulceață de zmeură