Haideți să ne bucurăm de sezonul căpșunilor 🍓🍓🍓 și să facem un desert light, dulce acrișor, pufos și plin de savoare.
Perfect pentru o zi călduroasă de vară ☀️ ca alternativă a variantei clasice de tiramisu cu gust de cafea.
🎞️ REȚETA VIDEO PAS CU PAS: Jos pe pagină sau 👉 AICI
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălăm și curățăm de frunzulițe toate cele 400 g de căpșuni și le pasăm cu ajutorul unui blender sau le pisăm cu furculița. Le strecurăm printr-o sită pentru a obține un piure cât mai fin posibil.
Într-o craticioară punem la fiert cei 300 ml de apă împreună cu zahărul, iar când fierbe adăugăm coaja de lămâie și lăsăm să se infuzeze, cca 5 minute.
Amestecăm jumătate ( aprox. 200 g ) din piureul de căpșuni cu siropul de lămâie și îl lăsăm să se răcească complet până vom pregăti crema.
Înmuiem gelatina în 2 linguri de apă și o lăsăm să se hidrateze.
Într-un bol încăpător amestecăm mascarponele cu 75 g de zahăr până când acesta se dizolvă puțin.
Adăugăm sucul și coaja de portocală, esența de vanilie, gelatina topită în prealabil ( 15 s în cuptorul cu microunde sau 1-2 minute pe foc ) și amestecăm. Adăugăm și cealaltă jumătate rămasă de căpșuni, amestecând bine până la omogenizare.
În alt bol batem frișca spumă și o înglobăm treptat în amestecul de căpșuni, cu mișcări circulare, până obținem o cremă pufoasă.
Înmuiem pișcoturile în siropul de căpșuni și le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Noi am folosit o tavă pătrată cu latura de 22 cm, tapetata cu hârtie de copt.
Peste pișcoturi punem 1/2 din cantitatea de cremă și o nivelăm cu o spatulă.
Adăugăm încă un strat de pișcoturi însiropate și deasupra restul de cremă pe care o nivelăm.
Ornăm prăjitura cu frișcă bătută, căpșunile tăiate în jumătate, fistic, discuri de ciocolată și zahăr pudră.
Ingrediente
Indicații
Spălăm și curățăm de frunzulițe toate cele 400 g de căpșuni și le pasăm cu ajutorul unui blender sau le pisăm cu furculița. Le strecurăm printr-o sită pentru a obține un piure cât mai fin posibil.
Într-o craticioară punem la fiert cei 300 ml de apă împreună cu zahărul, iar când fierbe adăugăm coaja de lămâie și lăsăm să se infuzeze, cca 5 minute.
Amestecăm jumătate ( aprox. 200 g ) din piureul de căpșuni cu siropul de lămâie și îl lăsăm să se răcească complet până vom pregăti crema.
Înmuiem gelatina în 2 linguri de apă și o lăsăm să se hidrateze.
Într-un bol încăpător amestecăm mascarponele cu 75 g de zahăr până când acesta se dizolvă puțin.
Adăugăm sucul și coaja de portocală, esența de vanilie, gelatina topită în prealabil ( 15 s în cuptorul cu microunde sau 1-2 minute pe foc ) și amestecăm. Adăugăm și cealaltă jumătate rămasă de căpșuni, amestecând bine până la omogenizare.
În alt bol batem frișca spumă și o înglobăm treptat în amestecul de căpșuni, cu mișcări circulare, până obținem o cremă pufoasă.
Înmuiem pișcoturile în siropul de căpșuni și le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Noi am folosit o tavă pătrată cu latura de 22 cm, tapetata cu hârtie de copt.
Peste pișcoturi punem 1/2 din cantitatea de cremă și o nivelăm cu o spatulă.
Adăugăm încă un strat de pișcoturi însiropate și deasupra restul de cremă pe care o nivelăm.
Ornăm prăjitura cu frișcă bătută, căpșunile tăiate în jumătate, fistic, discuri de ciocolată și zahăr pudră.