Rețeta mea favorita de Tiramisu.
Mama o făcea de când eram mică cu smântână.. am incercat să înlocuiesc cu mascarpone, însă nu mi se pare la fel de gustoasa.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru inceput am pus 500 de ml de apa la fiert pentru a face cafeaua. Am folosit 4 linguri de cafea, deoarece îmi place să fie mai concentrata. Puteți să mai adăugați și 2 linguri de zahar in ea (opțional).
După ce se răcește, adăugați lichiorul/romul, sau ce băutură preferați.
Vom folosi un vas pe care sa îl putem pune pe bain marie. Gălbenușurile se amesteca cu zaharul și se mixează bine până se obține o spuma albicioasa, apoi se încorporează cu laptele. Punem vasul pe foc, intr-un alt vas in care am pus apa. Trebuie sa amestecam incontinuu, cu răbdare deoarece o sa dureze ceva timp. In final trebuie să obținem o consistenta asemănătoare aluatului de clătite, poate chiar mai grosuț. Când e gata îl punem la răcit și luam un vas curat in care sa batem frișca lichidă.
Amestecam smântâna cu amestecul de gălbenușuri, după care incorporam bine cu frișca.
Intr-o tava curata vom pune pe rand cate un strat de pișcoturi înmuiate in cafea (aceasta trebuie sa se răcească intre timp), apoi un strat din crema. Vor fi 2 straturi de pișcoturi și 2 cu crema. Deasupra ultimului strat de crema putem sa punem cacao sau ciocolata rasa.
Ingrediente
Indicații
Pentru inceput am pus 500 de ml de apa la fiert pentru a face cafeaua. Am folosit 4 linguri de cafea, deoarece îmi place să fie mai concentrata. Puteți să mai adăugați și 2 linguri de zahar in ea (opțional).
După ce se răcește, adăugați lichiorul/romul, sau ce băutură preferați.
Vom folosi un vas pe care sa îl putem pune pe bain marie. Gălbenușurile se amesteca cu zaharul și se mixează bine până se obține o spuma albicioasa, apoi se încorporează cu laptele. Punem vasul pe foc, intr-un alt vas in care am pus apa. Trebuie sa amestecam incontinuu, cu răbdare deoarece o sa dureze ceva timp. In final trebuie să obținem o consistenta asemănătoare aluatului de clătite, poate chiar mai grosuț. Când e gata îl punem la răcit și luam un vas curat in care sa batem frișca lichidă.
Amestecam smântâna cu amestecul de gălbenușuri, după care incorporam bine cu frișca.
Intr-o tava curata vom pune pe rand cate un strat de pișcoturi înmuiate in cafea (aceasta trebuie sa se răcească intre timp), apoi un strat din crema. Vor fi 2 straturi de pișcoturi și 2 cu crema. Deasupra ultimului strat de crema putem sa punem cacao sau ciocolata rasa.