Tiramisu fără Mascarpone

AutorBeellaa17
DificultateIntermediar

Rețeta mea favorita de Tiramisu.

Mama o făcea de când eram mică cu smântână.. am incercat să înlocuiesc cu mascarpone, însă nu mi se pare la fel de gustoasa.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp total50 minute

Ingrediente:

 500 gr Smântână (Grasă)
 450 gr Pișcoturi
 4 Ouă (Doar gălbenuș)
 125 gr Zahar brun
 125 ml Lapte
 200 ml Frișcă Lichidă
 4 Cafea
 100 ml Cremă de whisky/ Rom
 Cacao (decor)

Mod de preparare:

Cafeaua pentru însiropat pișcoturile
1

Pentru inceput am pus 500 de ml de apa la fiert pentru a face cafeaua. Am folosit 4 linguri de cafea, deoarece îmi place să fie mai concentrata. Puteți să mai adăugați și 2 linguri de zahar in ea (opțional).

După ce se răcește, adăugați lichiorul/romul, sau ce băutură preferați.

Crema
2

Vom folosi un vas pe care sa îl putem pune pe bain marie. Gălbenușurile se amesteca cu zaharul și se mixează bine până se obține o spuma albicioasa, apoi se încorporează cu laptele. Punem vasul pe foc, intr-un alt vas in care am pus apa. Trebuie sa amestecam incontinuu, cu răbdare deoarece o sa dureze ceva timp. In final trebuie să obținem o consistenta asemănătoare aluatului de clătite, poate chiar mai grosuț. Când e gata îl punem la răcit și luam un vas curat in care sa batem frișca lichidă.

Amestecam smântâna cu amestecul de gălbenușuri, după care incorporam bine cu frișca.

Asamblare
3

Intr-o tava curata vom pune pe rand cate un strat de pișcoturi înmuiate in cafea (aceasta trebuie sa se răcească intre timp), apoi un strat din crema. Vor fi 2 straturi de pișcoturi și 2 cu crema. Deasupra ultimului strat de crema putem sa punem cacao sau ciocolata rasa.

Ingrediente

 500 gr Smântână (Grasă)
 450 gr Pișcoturi
 4 Ouă (Doar gălbenuș)
 125 gr Zahar brun
 125 ml Lapte
 200 ml Frișcă Lichidă
 4 Cafea
 100 ml Cremă de whisky/ Rom
 Cacao (decor)

Indicații

Cafeaua pentru însiropat pișcoturile
1

Pentru inceput am pus 500 de ml de apa la fiert pentru a face cafeaua. Am folosit 4 linguri de cafea, deoarece îmi place să fie mai concentrata. Puteți să mai adăugați și 2 linguri de zahar in ea (opțional).

După ce se răcește, adăugați lichiorul/romul, sau ce băutură preferați.

Crema
2

Vom folosi un vas pe care sa îl putem pune pe bain marie. Gălbenușurile se amesteca cu zaharul și se mixează bine până se obține o spuma albicioasa, apoi se încorporează cu laptele. Punem vasul pe foc, intr-un alt vas in care am pus apa. Trebuie sa amestecam incontinuu, cu răbdare deoarece o sa dureze ceva timp. In final trebuie să obținem o consistenta asemănătoare aluatului de clătite, poate chiar mai grosuț. Când e gata îl punem la răcit și luam un vas curat in care sa batem frișca lichidă.

Amestecam smântâna cu amestecul de gălbenușuri, după care incorporam bine cu frișca.

Asamblare
3

Intr-o tava curata vom pune pe rand cate un strat de pișcoturi înmuiate in cafea (aceasta trebuie sa se răcească intre timp), apoi un strat din crema. Vor fi 2 straturi de pișcoturi și 2 cu crema. Deasupra ultimului strat de crema putem sa punem cacao sau ciocolata rasa.

Tiramisu fără Mascarpone