Tobite

Autoralexandrah
DificultateIntermediar

O reteta din caietul cu retete de prajituri al mamei

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

Pentru bezele
 10 albusuri
 400 gr zahar
 1 tsp zeama de lamaie
 250 gr nuca macinata
 1 praf de sare
Crema
 5 oua
 400 gr zahar
 400 gr unt 82 % grasime
 40 gr cacao
 nuca macinata

Mod de preparare:

Bezelele
1

Batem albușurile cu praful de sare într-un castron încăpător.

2

Adaugam zeama de lamaie, apoi zahărul treptat și se mixeaza continuu până se obtine o bezea densă.

3

Mutam spuma de ou pe bain marie și o amestecăm continuu pentru a nu se brânzi. O luăm de pe abur după aproximativ 10 minute.

4

Adăugăm nuca măcinată pe care o încorporăm ușor cu ajutorul unei spatule.

5

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si formam bezele cu ajutorul unui pos sau cu o lingurita.

6

Pregatim cuptorul la 90 grade (cu ventilatia pornita) si dam tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Crema
7

Amestecăm bine ouăle cu zahărul și cacaoa cernută.

8

Compoziția obținută se amestecă din nou și continuu pe bain marie până când se îngroașă. O lasam apoi la racit.

9

Omogenizăm bine untul până când devine cremos ( de preferat cu o spatulă sau lingură din lemn )

10

Adăugăm compoziția răcită peste unt și mixăm.

Asamblare
11

Luam cate 2 bucati de bezele, punem crema intre ele si le unim (partea plata sa fie la exterior).

12

Le dam apoi prin nuca macinata.

Ingrediente

Pentru bezele
 10 albusuri
 400 gr zahar
 1 tsp zeama de lamaie
 250 gr nuca macinata
 1 praf de sare
Crema
 5 oua
 400 gr zahar
 400 gr unt 82 % grasime
 40 gr cacao
 nuca macinata

Indicații

Bezelele
1

Batem albușurile cu praful de sare într-un castron încăpător.

2

Adaugam zeama de lamaie, apoi zahărul treptat și se mixeaza continuu până se obtine o bezea densă.

3

Mutam spuma de ou pe bain marie și o amestecăm continuu pentru a nu se brânzi. O luăm de pe abur după aproximativ 10 minute.

4

Adăugăm nuca măcinată pe care o încorporăm ușor cu ajutorul unei spatule.

5

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si formam bezele cu ajutorul unui pos sau cu o lingurita.

6

Pregatim cuptorul la 90 grade (cu ventilatia pornita) si dam tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Crema
7

Amestecăm bine ouăle cu zahărul și cacaoa cernută.

8

Compoziția obținută se amestecă din nou și continuu pe bain marie până când se îngroașă. O lasam apoi la racit.

9

Omogenizăm bine untul până când devine cremos ( de preferat cu o spatulă sau lingură din lemn )

10

Adăugăm compoziția răcită peste unt și mixăm.

Asamblare
11

Luam cate 2 bucati de bezele, punem crema intre ele si le unim (partea plata sa fie la exterior).

12

Le dam apoi prin nuca macinata.

Note

Tobite