O reteta din caietul cu retete de prajituri al mamei
Ingrediente:
Mod de preparare:
Batem albușurile cu praful de sare într-un castron încăpător.
Adaugam zeama de lamaie, apoi zahărul treptat și se mixeaza continuu până se obtine o bezea densă.
Mutam spuma de ou pe bain marie și o amestecăm continuu pentru a nu se brânzi. O luăm de pe abur după aproximativ 10 minute.
Adăugăm nuca măcinată pe care o încorporăm ușor cu ajutorul unei spatule.
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si formam bezele cu ajutorul unui pos sau cu o lingurita.
Pregatim cuptorul la 90 grade (cu ventilatia pornita) si dam tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Amestecăm bine ouăle cu zahărul și cacaoa cernută.
Compoziția obținută se amestecă din nou și continuu pe bain marie până când se îngroașă. O lasam apoi la racit.
Omogenizăm bine untul până când devine cremos ( de preferat cu o spatulă sau lingură din lemn )
Adăugăm compoziția răcită peste unt și mixăm.
Luam cate 2 bucati de bezele, punem crema intre ele si le unim (partea plata sa fie la exterior).
Le dam apoi prin nuca macinata.
Ingrediente
Indicații
Batem albușurile cu praful de sare într-un castron încăpător.
Adaugam zeama de lamaie, apoi zahărul treptat și se mixeaza continuu până se obtine o bezea densă.
Mutam spuma de ou pe bain marie și o amestecăm continuu pentru a nu se brânzi. O luăm de pe abur după aproximativ 10 minute.
Adăugăm nuca măcinată pe care o încorporăm ușor cu ajutorul unei spatule.
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si formam bezele cu ajutorul unui pos sau cu o lingurita.
Pregatim cuptorul la 90 grade (cu ventilatia pornita) si dam tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Amestecăm bine ouăle cu zahărul și cacaoa cernută.
Compoziția obținută se amestecă din nou și continuu pe bain marie până când se îngroașă. O lasam apoi la racit.
Omogenizăm bine untul până când devine cremos ( de preferat cu o spatulă sau lingură din lemn )
Adăugăm compoziția răcită peste unt și mixăm.
Luam cate 2 bucati de bezele, punem crema intre ele si le unim (partea plata sa fie la exterior).
Le dam apoi prin nuca macinata.