fbpx

Tobite

Autoralexandrah
DificultateIntermediar

O reteta din caietul cu retete de prajituri al mamei

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 20 mins

Ingrediente:

Pentru bezele
 10 albusuri
 400 g zahar
 1 linguriță(e) zeama de lamaie
 250 g nuca macinata
 1 praf de sare
Crema
 5 oua
 400 g zahar
 400 g unt 82 % grasime
 40 g cacao
 nuca macinata

Mod de preparare:

Bezelele
1

Batem albușurile cu praful de sare într-un castron încăpător.

2

Adaugam zeama de lamaie, apoi zahărul treptat și se mixeaza continuu până se obtine o bezea densă.

3

Mutam spuma de ou pe bain marie și o amestecăm continuu pentru a nu se brânzi. O luăm de pe abur după aproximativ 10 minute.

4

Adăugăm nuca măcinată pe care o încorporăm ușor cu ajutorul unei spatule.

5

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si formam bezele cu ajutorul unui pos sau cu o lingurita.

6

Pregatim cuptorul la 90 grade (cu ventilatia pornita) si dam tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Crema
7

Amestecăm bine ouăle cu zahărul și cacaoa cernută.

8

Compoziția obținută se amestecă din nou și continuu pe bain marie până când se îngroașă. O lasam apoi la racit.

9

Omogenizăm bine untul până când devine cremos ( de preferat cu o spatulă sau lingură din lemn )

10

Adăugăm compoziția răcită peste unt și mixăm.

Asamblare
11

Luam cate 2 bucati de bezele, punem crema intre ele si le unim (partea plata sa fie la exterior).

12

Le dam apoi prin nuca macinata.

Ingrediente

Pentru bezele
 10 albusuri
 400 g zahar
 1 linguriță(e) zeama de lamaie
 250 g nuca macinata
 1 praf de sare
Crema
 5 oua
 400 g zahar
 400 g unt 82 % grasime
 40 g cacao
 nuca macinata

Direcții

Bezelele
1

Batem albușurile cu praful de sare într-un castron încăpător.

2

Adaugam zeama de lamaie, apoi zahărul treptat și se mixeaza continuu până se obtine o bezea densă.

3

Mutam spuma de ou pe bain marie și o amestecăm continuu pentru a nu se brânzi. O luăm de pe abur după aproximativ 10 minute.

4

Adăugăm nuca măcinată pe care o încorporăm ușor cu ajutorul unei spatule.

5

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si formam bezele cu ajutorul unui pos sau cu o lingurita.

6

Pregatim cuptorul la 90 grade (cu ventilatia pornita) si dam tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Crema
7

Amestecăm bine ouăle cu zahărul și cacaoa cernută.

8

Compoziția obținută se amestecă din nou și continuu pe bain marie până când se îngroașă. O lasam apoi la racit.

9

Omogenizăm bine untul până când devine cremos ( de preferat cu o spatulă sau lingură din lemn )

10

Adăugăm compoziția răcită peste unt și mixăm.

Asamblare
11

Luam cate 2 bucati de bezele, punem crema intre ele si le unim (partea plata sa fie la exterior).

12

Le dam apoi prin nuca macinata.

Tobite