Tocăniță de pui

AutorLary Larisa
DificultateÎncepător

O mâncare simplă și rapidă, foarte gustoasă, cu ingrediente puține, ce merge de minune cu o mămăliguță caldă alături!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 200 gr piept de pui
 200 gr ceapa
 200 gr ardei gras rosu
 50 gr pasta de tomate
 20 gr Usturoi
 50 ml ulei
 20 gr patrunjel
 10 gr sare
 5 gr piper

Mod de preparare:

1

Porționează pieptul de pui în bucăți mici, apoi pune-l la prăjit într-o tigaie încăpătoare.

2

Când pieptul de pui este gata, adaugă ceapa tăiată solzișori și ardeii tăiați fâșii subțiri. Călește totul câteva minute, apoi adaugă o cană de apă și lasă la fiert până legumele sunt făcute bine.

3

După ce apa a scăzut, poți adăuga pasta de tomate sau roșii proaspete decojite, mărunțite. De asemenea, sărează și condimentează tocănița. Usturoiul se dă prin presa de usturoi.

4

Lasă totul pe foc până când capătă consistența dorită. Dacă este prea solidă mai pune apă și lasă câteva minute să dea în clocot.

5

Adaugă pătrunjelul tocat și servește-o caldă, cu mămăliguță alături!

Ingrediente

 200 gr piept de pui
 200 gr ceapa
 200 gr ardei gras rosu
 50 gr pasta de tomate
 20 gr Usturoi
 50 ml ulei
 20 gr patrunjel
 10 gr sare
 5 gr piper

Indicații

1

Porționează pieptul de pui în bucăți mici, apoi pune-l la prăjit într-o tigaie încăpătoare.

2

Când pieptul de pui este gata, adaugă ceapa tăiată solzișori și ardeii tăiați fâșii subțiri. Călește totul câteva minute, apoi adaugă o cană de apă și lasă la fiert până legumele sunt făcute bine.

3

După ce apa a scăzut, poți adăuga pasta de tomate sau roșii proaspete decojite, mărunțite. De asemenea, sărează și condimentează tocănița. Usturoiul se dă prin presa de usturoi.

4

Lasă totul pe foc până când capătă consistența dorită. Dacă este prea solidă mai pune apă și lasă câteva minute să dea în clocot.

5

Adaugă pătrunjelul tocat și servește-o caldă, cu mămăliguță alături!

Note

Tocăniță de pui