fbpx

Tocăniță de pui

AvatarAutorLary Larisa
DificultateÎncepător

O mâncare simplă și rapidă, foarte gustoasă, cu ingrediente puține, ce merge de minune cu o mămăliguță caldă alături!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 200 g piept de pui
 200 g ceapa
 200 g ardei gras rosu
 50 g pasta de tomate
 20 g Usturoi
 50 ml ulei
 20 g patrunjel
 10 g sare
 5 g piper

Mod de preparare:

1

Porționează pieptul de pui în bucăți mici, apoi pune-l la prăjit într-o tigaie încăpătoare.

2

Când pieptul de pui este gata, adaugă ceapa tăiată solzișori și ardeii tăiați fâșii subțiri. Călește totul câteva minute, apoi adaugă o cană de apă și lasă la fiert până legumele sunt făcute bine.

3

După ce apa a scăzut, poți adăuga pasta de tomate sau roșii proaspete decojite, mărunțite. De asemenea, sărează și condimentează tocănița. Usturoiul se dă prin presa de usturoi.

4

Lasă totul pe foc până când capătă consistența dorită. Dacă este prea solidă mai pune apă și lasă câteva minute să dea în clocot.

5

Adaugă pătrunjelul tocat și servește-o caldă, cu mămăliguță alături!

Ingrediente

 200 g piept de pui
 200 g ceapa
 200 g ardei gras rosu
 50 g pasta de tomate
 20 g Usturoi
 50 ml ulei
 20 g patrunjel
 10 g sare
 5 g piper

Direcții

1

Porționează pieptul de pui în bucăți mici, apoi pune-l la prăjit într-o tigaie încăpătoare.

2

Când pieptul de pui este gata, adaugă ceapa tăiată solzișori și ardeii tăiați fâșii subțiri. Călește totul câteva minute, apoi adaugă o cană de apă și lasă la fiert până legumele sunt făcute bine.

3

După ce apa a scăzut, poți adăuga pasta de tomate sau roșii proaspete decojite, mărunțite. De asemenea, sărează și condimentează tocănița. Usturoiul se dă prin presa de usturoi.

4

Lasă totul pe foc până când capătă consistența dorită. Dacă este prea solidă mai pune apă și lasă câteva minute să dea în clocot.

5

Adaugă pătrunjelul tocat și servește-o caldă, cu mămăliguță alături!

Tocăniță de pui