fbpx

Tort cu crema de mascarpone si fructe rosii

Autoralexandrah
DificultateIntermediar

Un tort racoros, potrivit pentru vara.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare40 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total1 oră 25 mins

Ingrediente:

Blat
 150 g unt moale
 100 g zahar pudra
 7 oua
 1 linguriță(e) vanilie
 100 g zahar tos
 120 g faina
 30 g cacao
 sare
Crema de mascarpone
 260 g mascarpone
 500 g frisca naturala
 100 g zahar pudra
 vanilie
 praf de sare
 fructe rosii: cirese, zmeura, afine, strugurei

Mod de preparare:

Blat
1

Se separa albusurile de galbenusuri si se aseaza in castroane separate.

2

In alt bol, se mixeaza untul moale, zaharul pudra, sarea si vanilia timp de 3-4 minute. Se adauga pe rand si galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.

3

Se topeste ciocolata la microunde (sau pe baie de abur) si se toarna in compozitia de mai sus.

4

Albusurile separate anterior se mixeaza cu un pic de sare pana se transforma in spuma. Se adauga peste ele zaharul tos si se continua mixarea bezelei pana ce aceasta devine lucioasa si ferma.

5

Se amesteca cele doua compozitii, peste care se adauga cacao si faina.

6

Se toarna amestecul obtinut intr-o forma de copt cu pereti detasabili in care am pus inainte hartie de copt.

7

Se coace la cuptor la 170 grade timp de 45 de minute

Crema
8

Intr-un bol se adauga toate ingredientele de la inceput si se bat cu mixerul sau robotul pana spuma e suficient de tare.

Asamblare
9

Se taie blatul in doua.

10

Se pune crema de mascarpone pe prima bucata de blat.

11

Peste crema se pun o parte din fructe.

12

Se aseaza cea de a 2-a bucata de blat.

13

Peste ea, se pun restul de fructe.

Ingrediente

Blat
 150 g unt moale
 100 g zahar pudra
 7 oua
 1 linguriță(e) vanilie
 100 g zahar tos
 120 g faina
 30 g cacao
 sare
Crema de mascarpone
 260 g mascarpone
 500 g frisca naturala
 100 g zahar pudra
 vanilie
 praf de sare
 fructe rosii: cirese, zmeura, afine, strugurei

Direcții

Blat
1

Se separa albusurile de galbenusuri si se aseaza in castroane separate.

2

In alt bol, se mixeaza untul moale, zaharul pudra, sarea si vanilia timp de 3-4 minute. Se adauga pe rand si galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.

3

Se topeste ciocolata la microunde (sau pe baie de abur) si se toarna in compozitia de mai sus.

4

Albusurile separate anterior se mixeaza cu un pic de sare pana se transforma in spuma. Se adauga peste ele zaharul tos si se continua mixarea bezelei pana ce aceasta devine lucioasa si ferma.

5

Se amesteca cele doua compozitii, peste care se adauga cacao si faina.

6

Se toarna amestecul obtinut intr-o forma de copt cu pereti detasabili in care am pus inainte hartie de copt.

7

Se coace la cuptor la 170 grade timp de 45 de minute

Crema
8

Intr-un bol se adauga toate ingredientele de la inceput si se bat cu mixerul sau robotul pana spuma e suficient de tare.

Asamblare
9

Se taie blatul in doua.

10

Se pune crema de mascarpone pe prima bucata de blat.

11

Peste crema se pun o parte din fructe.

12

Se aseaza cea de a 2-a bucata de blat.

13

Peste ea, se pun restul de fructe.

Tort cu crema de mascarpone si fructe rosii