Perfect pentru o zi de naștere sau pentru orice altă ocazie, acest tort va fi cu siguranță îndrăgit de toți membrii familiei și de musafiri.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se separă albușul de gălbenuș.
Albușurile se bat spumă cu zahărul până acesta din urmă se dizolvă și se formează o bezea tare și lucioasă.
Gălbenușurile se mixează ușor cu bezeaua, cât să fie bine încorporate, după care se adaugă uleiul.
Se adaugă peste compoziție zahărul vanilat și se amestecă ușor cu mixerul.
Se cerne făina, praful de copt și praful de cacao peste compoziție și se încorporează ușor, de preferat cu o spatulă, cu mișcări circulare și largi pentru a nu elimina aerul.
Aluatul se toarnă într-o tavă rotundă cu diametrul de 28 cm, tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru aproximativ 35 de minute. Pentru a verifica dacă blatul este copt la interior în momentul în care timpul a expirat, folosim o scobitoare pentru a vedea dacă rămâne aluat pe vârful acesteia.
După ce blatul s-a copt și s-a răcit, îl tăiem în 3 secțiuni egale cu un cuțit pentru pâine.
Smântâna se mixează cu brânza mascarpone și cu zahărul pănă acesta se dizolvă.
Se adaugă esența de vanilie, crema de ciocolată fineTti/nutella și pliculețele de întăritor de frișcă.
Se mixează bine crema până când începe să se întărească și se dă la frigider pentru 10 minute.
Zahărul și apa se pun într-un vas la foc mic, amestecând continuu până zahărul s-a dizolvat.
Lăsăm siropul la răcit.
Pe un suport special pentru torturi se așază primul blat, peste care se adaugă câteva linguri de sirop.
Se adaugă un strat uniform de cremă, iar peste ea se presară fructele tăiate cubulețe.
Se așază al doilea blat peste primul și se continuă până toate blaturile au fost asamblate și umplute cu cremă.
Tortul se îmbracă în cremă, iar deasupra lui se ornează cu câteva spirale făcute cu un poș.
Se rade tableta de ciocolată peste spirale și la baza tortului.
Se presară fructele deasupra tortului pentru a obține un design aspectuos.
Tortul se bagă în frigider pentru cel puțin 4 ore, astfel încât blaturile să se însiropeze bine.
Ingrediente
Indicații
Se separă albușul de gălbenuș.
Albușurile se bat spumă cu zahărul până acesta din urmă se dizolvă și se formează o bezea tare și lucioasă.
Gălbenușurile se mixează ușor cu bezeaua, cât să fie bine încorporate, după care se adaugă uleiul.
Se adaugă peste compoziție zahărul vanilat și se amestecă ușor cu mixerul.
Se cerne făina, praful de copt și praful de cacao peste compoziție și se încorporează ușor, de preferat cu o spatulă, cu mișcări circulare și largi pentru a nu elimina aerul.
Aluatul se toarnă într-o tavă rotundă cu diametrul de 28 cm, tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru aproximativ 35 de minute. Pentru a verifica dacă blatul este copt la interior în momentul în care timpul a expirat, folosim o scobitoare pentru a vedea dacă rămâne aluat pe vârful acesteia.
După ce blatul s-a copt și s-a răcit, îl tăiem în 3 secțiuni egale cu un cuțit pentru pâine.
Smântâna se mixează cu brânza mascarpone și cu zahărul pănă acesta se dizolvă.
Se adaugă esența de vanilie, crema de ciocolată fineTti/nutella și pliculețele de întăritor de frișcă.
Se mixează bine crema până când începe să se întărească și se dă la frigider pentru 10 minute.
Zahărul și apa se pun într-un vas la foc mic, amestecând continuu până zahărul s-a dizolvat.
Lăsăm siropul la răcit.
Pe un suport special pentru torturi se așază primul blat, peste care se adaugă câteva linguri de sirop.
Se adaugă un strat uniform de cremă, iar peste ea se presară fructele tăiate cubulețe.
Se așază al doilea blat peste primul și se continuă până toate blaturile au fost asamblate și umplute cu cremă.
Tortul se îmbracă în cremă, iar deasupra lui se ornează cu câteva spirale făcute cu un poș.
Se rade tableta de ciocolată peste spirale și la baza tortului.
Se presară fructele deasupra tortului pentru a obține un design aspectuos.
Tortul se bagă în frigider pentru cel puțin 4 ore, astfel încât blaturile să se însiropeze bine.