Tort de mere întors

AutorBeellaa17
DificultateIntermediar

Am incercat sa fac această rețetă atât cu mere roșii, galbene și verzi, însă cel mai mult mi-a plăcut când am folosit mere verzi, deoarece sunt mai acrute și taie din dulceața caramelului.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 5 Mere
 170 gr Unt
 100 gr Zahar
 3 Ouă
 Extract de vanilie
 120 ml Lapte
 200 gr Făină
 1 oz Praf de copt
 ½ Lamaie
Caramel
 200 gr Unt topit
 200 gr Zahar brun

Mod de preparare:

1

Se curata merele de coaja și se taie felii, apoi se stropesc cu zeama de la jumătate de lămâie.

2

Cuptorul se preîncălzește la 180°.

3

Într-un castron se amesteca bine zaharul cu untul.

4

Se adaugă apoi laptele, ouăle și esența de vanilie și se încorporează bine.

5

Urmează să adăugăm faina, amestecata in prealabil cu praful de copt și un praf de sare.
(Opțional, se poate adăuga și scorțișoară)
Se încorporează foarte bine compoziția.

Caramelul
6

Se pune untul la topit împreună cu zaharul brun până se obține o pastă.

Asamblare
7

Pasta de zahar se așează pe fundul tăvii rotunde, se pun feliile de mar, după care compoziția.

8

Se introduce la cuptor pentru 45-50 minute.

9

După ce se scoate, se răstoarnă cu fata în sus pe un platou întins.

10

Se recomanda a se servi cu înghețată de vanilie.

Ingrediente

 5 Mere
 170 gr Unt
 100 gr Zahar
 3 Ouă
 Extract de vanilie
 120 ml Lapte
 200 gr Făină
 1 oz Praf de copt
 ½ Lamaie
Caramel
 200 gr Unt topit
 200 gr Zahar brun

Indicații

1

Se curata merele de coaja și se taie felii, apoi se stropesc cu zeama de la jumătate de lămâie.

2

Cuptorul se preîncălzește la 180°.

3

Într-un castron se amesteca bine zaharul cu untul.

4

Se adaugă apoi laptele, ouăle și esența de vanilie și se încorporează bine.

5

Urmează să adăugăm faina, amestecata in prealabil cu praful de copt și un praf de sare.
(Opțional, se poate adăuga și scorțișoară)
Se încorporează foarte bine compoziția.

Caramelul
6

Se pune untul la topit împreună cu zaharul brun până se obține o pastă.

Asamblare
7

Pasta de zahar se așează pe fundul tăvii rotunde, se pun feliile de mar, după care compoziția.

8

Se introduce la cuptor pentru 45-50 minute.

9

După ce se scoate, se răstoarnă cu fata în sus pe un platou întins.

10

Se recomanda a se servi cu înghețată de vanilie.

Tort de mere întors