Tort Diavolo

AutorAxinia DV
DificultateIntermediar

Un tort "intunecat", umed, aerisit, bogaaaat in ciocolata!

ShareSave
Randamente12 porțiiTimp de pregătire35 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

Pentru blat
 450 gr faina
 1 tsp bicarbonat
 ¼ tsp sare
 75 gr cacao
 300 ml lapte
 150 gr unt, frecat spumă moale
 400 gr zahăr
 2 esență vanilie
 4 ouă mari
Pentru spuma de ciocolată
 350 gr zahăr cu granulație fină
 ¼ tsp sare
 250 gr ciocolată amăruie, tocată
 275 ml lapte
 2 sirop gros de zahăr
 200 gr unt la temperatura camerei
 2 esență vanilie

Mod de preparare:

1

Preîncălziți cuptorul la 180 grade C minimum 10 minute înainte de a coace prăjitura. Ungeți cu puțin ulei trei forme de copt blaturi de tort și tapetați-le fundul cu hârtie. Amestecați într-un castron făina cernută, bicarbonatul și sarea.

2

Într-un alt castron cerenți cacaua, apoi adăugați puțin lapte astfel încât să obțineți o pastă moale. Continuați cu restul de lapte, amestecând continuu până ce compoziția este omogenă,

3

Frecați untul cu zahărul și esenta de vanilie până la obținerea unei creme spumoase, apoi puneți ouăle unul câte unul, amestecând bine după foecare. La sfârșit, adăugați amestecul de făină si pe cel de cacao, mixând continuu.

4

Împărțiți compoziția în mod egal în cele trei forme de copt, netezint suprafața. Coaceți circa 25-35 de minute, apoi răsturnați blaturile pe un grătar să se racească.

5

Pentru a prepara spuma de ciocolată, puneți zahărul, sarea și ciocolata tocată într-un vas cu fundul dublu, turnați laptele deasupra, amestecând continuu, adăugați siropul de zahăr, apoi puneți amestecul la fiert, la foc domol.

6

La un minut după ce a început să fiarbă, luați vasul de pe foc, adăugați esența de vanilie și lăsați crema să se răcească. În alt bol, mixați untul pâna devine cremos, apoi adăugați crema răcită peste. Bateți cu mixerul până ce se ingroașă și se deschide la culoare.

7

Ungeți blaturile cu două treimi din cremă de ciocolată, iar cu crema rămasa îmbrăcați întreaga prăjitură.

Ingrediente

Pentru blat
 450 gr faina
 1 tsp bicarbonat
 ¼ tsp sare
 75 gr cacao
 300 ml lapte
 150 gr unt, frecat spumă moale
 400 gr zahăr
 2 esență vanilie
 4 ouă mari
Pentru spuma de ciocolată
 350 gr zahăr cu granulație fină
 ¼ tsp sare
 250 gr ciocolată amăruie, tocată
 275 ml lapte
 2 sirop gros de zahăr
 200 gr unt la temperatura camerei
 2 esență vanilie

Indicații

1

Preîncălziți cuptorul la 180 grade C minimum 10 minute înainte de a coace prăjitura. Ungeți cu puțin ulei trei forme de copt blaturi de tort și tapetați-le fundul cu hârtie. Amestecați într-un castron făina cernută, bicarbonatul și sarea.

2

Într-un alt castron cerenți cacaua, apoi adăugați puțin lapte astfel încât să obțineți o pastă moale. Continuați cu restul de lapte, amestecând continuu până ce compoziția este omogenă,

3

Frecați untul cu zahărul și esenta de vanilie până la obținerea unei creme spumoase, apoi puneți ouăle unul câte unul, amestecând bine după foecare. La sfârșit, adăugați amestecul de făină si pe cel de cacao, mixând continuu.

4

Împărțiți compoziția în mod egal în cele trei forme de copt, netezint suprafața. Coaceți circa 25-35 de minute, apoi răsturnați blaturile pe un grătar să se racească.

5

Pentru a prepara spuma de ciocolată, puneți zahărul, sarea și ciocolata tocată într-un vas cu fundul dublu, turnați laptele deasupra, amestecând continuu, adăugați siropul de zahăr, apoi puneți amestecul la fiert, la foc domol.

6

La un minut după ce a început să fiarbă, luați vasul de pe foc, adăugați esența de vanilie și lăsați crema să se răcească. În alt bol, mixați untul pâna devine cremos, apoi adăugați crema răcită peste. Bateți cu mixerul până ce se ingroașă și se deschide la culoare.

7

Ungeți blaturile cu două treimi din cremă de ciocolată, iar cu crema rămasa îmbrăcați întreaga prăjitură.

Note

Tort Diavolo