Tort Dobos

Autoralexandrah
DificultateAvansat

Un tort putin mai complex de realizat, dar merita efortul.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare2 oreTimp total3 ore

Ingrediente:

Pentru o foaie
 20 gr faina
 20 gr zahar
 10 gr unt topit si racit
 putina sare
Crema
 300 gr unt
 200 gr ciocolata cu lapte
 200 gr zahar
 3 oua
 3 apa
Pentru caramel
 150 gr zahar
 50 gr apa
 1 tbsp otet

Mod de preparare:

Pentru o foaie
1

Se pune oul, zaharul si sarea intr-un bol si se mixeaza pana isi tripleaza volumul.

2

Peste ou se adauga untul topit si racit.

3

Se cerne faina iar apoi cu miscari largi se incorporeaza untul si faina cu ajutorul unei spatule.

4

Compozitia se transfera intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

5

Tava se da la cuptor, in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 15 minute.

6

Se repeta pasii si se coc inca 7 foi (in total 8 foi).

Crema
7

Se pun ouale intr-un bol, se adauga zaharul si se mixeaza la inceput usor, apoi la maxim timp de 10 minute.

8

Se transfera ouale in alt bol pe baie de aburi si se amesteca cu un tel pentru aproximativ 10 minute.

9

Cand amestecul e aproape gata, se adauga cele 3 linguri de apa si se mai mixeaza cu telul inca 5 minute.

10

Dupa 15 minute, se ia bolul de pe baia de aburi, se adauga ciocolata si se amesteca bine cu o spatula. Crema se lasa la racit.

11

Dupa ce crema s-a racit, se pune untul (care este la temperatura camerei) intr-un bol si se mixeaza la viteza mare.

12

Se adauga pe rand cate o lingura din crema de ciocolata pana o terminam.

Asamblare
13

Se ia o foaie peste care punem putina crema.

14

Se pune a 2-a foaie si se continua tot asa pana terminam 7 foi (una se pastreaza).

15

Cand am terminat de pus foile, imbracam tortul in crema.

Caramel
16

Se pune zaharul intr-o cratita pe foc, se dauga apa si otetul si se amesteca putin.

17

Se lasa sa fiarba pana zaharul se dizolva si se transforma in caramel.

18

Cand caramelul e gata, se toarna peste foaie si se intinde cu o spatula unsa cu unt.

19

Lasam sa se raceasca cateva minute.

20

Se taie foaia, intai in jumatate, apoi in sferturi. Fiecare sfert va fi taiat in cate 4 bucati (16 bucati in total).

21

Punem bucatile de foaie cu caramel pe tort (putem face si 16 rozete din crema peste care sa le punem)

Ingrediente

Pentru o foaie
 20 gr faina
 20 gr zahar
 10 gr unt topit si racit
 putina sare
Crema
 300 gr unt
 200 gr ciocolata cu lapte
 200 gr zahar
 3 oua
 3 apa
Pentru caramel
 150 gr zahar
 50 gr apa
 1 tbsp otet

Indicații

Pentru o foaie
1

Se pune oul, zaharul si sarea intr-un bol si se mixeaza pana isi tripleaza volumul.

2

Peste ou se adauga untul topit si racit.

3

Se cerne faina iar apoi cu miscari largi se incorporeaza untul si faina cu ajutorul unei spatule.

4

Compozitia se transfera intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

5

Tava se da la cuptor, in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 15 minute.

6

Se repeta pasii si se coc inca 7 foi (in total 8 foi).

Crema
7

Se pun ouale intr-un bol, se adauga zaharul si se mixeaza la inceput usor, apoi la maxim timp de 10 minute.

8

Se transfera ouale in alt bol pe baie de aburi si se amesteca cu un tel pentru aproximativ 10 minute.

9

Cand amestecul e aproape gata, se adauga cele 3 linguri de apa si se mai mixeaza cu telul inca 5 minute.

10

Dupa 15 minute, se ia bolul de pe baia de aburi, se adauga ciocolata si se amesteca bine cu o spatula. Crema se lasa la racit.

11

Dupa ce crema s-a racit, se pune untul (care este la temperatura camerei) intr-un bol si se mixeaza la viteza mare.

12

Se adauga pe rand cate o lingura din crema de ciocolata pana o terminam.

Asamblare
13

Se ia o foaie peste care punem putina crema.

14

Se pune a 2-a foaie si se continua tot asa pana terminam 7 foi (una se pastreaza).

15

Cand am terminat de pus foile, imbracam tortul in crema.

Caramel
16

Se pune zaharul intr-o cratita pe foc, se dauga apa si otetul si se amesteca putin.

17

Se lasa sa fiarba pana zaharul se dizolva si se transforma in caramel.

18

Cand caramelul e gata, se toarna peste foaie si se intinde cu o spatula unsa cu unt.

19

Lasam sa se raceasca cateva minute.

20

Se taie foaia, intai in jumatate, apoi in sferturi. Fiecare sfert va fi taiat in cate 4 bucati (16 bucati in total).

21

Punem bucatile de foaie cu caramel pe tort (putem face si 16 rozete din crema peste care sa le punem)

Note

Tort Dobos