Un tort putin mai complex de realizat, dar merita efortul.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pune oul, zaharul si sarea intr-un bol si se mixeaza pana isi tripleaza volumul.
Peste ou se adauga untul topit si racit.
Se cerne faina iar apoi cu miscari largi se incorporeaza untul si faina cu ajutorul unei spatule.
Compozitia se transfera intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.
Tava se da la cuptor, in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 15 minute.
Se repeta pasii si se coc inca 7 foi (in total 8 foi).
Se pun ouale intr-un bol, se adauga zaharul si se mixeaza la inceput usor, apoi la maxim timp de 10 minute.
Se transfera ouale in alt bol pe baie de aburi si se amesteca cu un tel pentru aproximativ 10 minute.
Cand amestecul e aproape gata, se adauga cele 3 linguri de apa si se mai mixeaza cu telul inca 5 minute.
Dupa 15 minute, se ia bolul de pe baia de aburi, se adauga ciocolata si se amesteca bine cu o spatula. Crema se lasa la racit.
Dupa ce crema s-a racit, se pune untul (care este la temperatura camerei) intr-un bol si se mixeaza la viteza mare.
Se adauga pe rand cate o lingura din crema de ciocolata pana o terminam.
Se ia o foaie peste care punem putina crema.
Se pune a 2-a foaie si se continua tot asa pana terminam 7 foi (una se pastreaza).
Cand am terminat de pus foile, imbracam tortul in crema.
Se pune zaharul intr-o cratita pe foc, se dauga apa si otetul si se amesteca putin.
Se lasa sa fiarba pana zaharul se dizolva si se transforma in caramel.
Cand caramelul e gata, se toarna peste foaie si se intinde cu o spatula unsa cu unt.
Lasam sa se raceasca cateva minute.
Se taie foaia, intai in jumatate, apoi in sferturi. Fiecare sfert va fi taiat in cate 4 bucati (16 bucati in total).
Punem bucatile de foaie cu caramel pe tort (putem face si 16 rozete din crema peste care sa le punem)
Ingrediente
Indicații
Se pune oul, zaharul si sarea intr-un bol si se mixeaza pana isi tripleaza volumul.
Peste ou se adauga untul topit si racit.
Se cerne faina iar apoi cu miscari largi se incorporeaza untul si faina cu ajutorul unei spatule.
Compozitia se transfera intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.
Tava se da la cuptor, in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 15 minute.
Se repeta pasii si se coc inca 7 foi (in total 8 foi).
Se pun ouale intr-un bol, se adauga zaharul si se mixeaza la inceput usor, apoi la maxim timp de 10 minute.
Se transfera ouale in alt bol pe baie de aburi si se amesteca cu un tel pentru aproximativ 10 minute.
Cand amestecul e aproape gata, se adauga cele 3 linguri de apa si se mai mixeaza cu telul inca 5 minute.
Dupa 15 minute, se ia bolul de pe baia de aburi, se adauga ciocolata si se amesteca bine cu o spatula. Crema se lasa la racit.
Dupa ce crema s-a racit, se pune untul (care este la temperatura camerei) intr-un bol si se mixeaza la viteza mare.
Se adauga pe rand cate o lingura din crema de ciocolata pana o terminam.
Se ia o foaie peste care punem putina crema.
Se pune a 2-a foaie si se continua tot asa pana terminam 7 foi (una se pastreaza).
Cand am terminat de pus foile, imbracam tortul in crema.
Se pune zaharul intr-o cratita pe foc, se dauga apa si otetul si se amesteca putin.
Se lasa sa fiarba pana zaharul se dizolva si se transforma in caramel.
Cand caramelul e gata, se toarna peste foaie si se intinde cu o spatula unsa cu unt.
Lasam sa se raceasca cateva minute.
Se taie foaia, intai in jumatate, apoi in sferturi. Fiecare sfert va fi taiat in cate 4 bucati (16 bucati in total).
Punem bucatile de foaie cu caramel pe tort (putem face si 16 rozete din crema peste care sa le punem)