O prăjitură aerată, pufoasă, crocantă în exterior, dar care dezvăluie interiorul moale al bezelei, cu un gust dulce, ce se completează perfect cu sosul acrișor de fructe.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se mixează albușurile cu praful de sare și se adaugă treptat zahărul pănă se obține o bezea omogenă și lucioasă, după care se adaugă zeama de lămâie și esența de vanilie. Se așază hârtia de copt pe o tavă și se desenează 2 cercuri de aceeași dimensiune pe spatele ei, se modelează în forma desenată bezeaua și se coace la 90˚C, timp de 120 minute.
Se amestecă mascarponele, smântâna, zahărul pudră, coaja de lămâie și esența de vanilie în bolul mixerului până se obține o consistență cremoasă.
Într-un vas se pun fructele, zahărul și amidonul până se formează un sos nu foarte gros.
Pe un suport special pentru torturi sau pe un platou se așază primul blat de bezea, un strat de cremă si sosul de fructe, apoi se repetă pasul.
Opțional pot fi adăugate diverse elemente de decor precum fulgi de ciocolată, fructe proaspete sau flori.
Ingrediente
Indicații
Se mixează albușurile cu praful de sare și se adaugă treptat zahărul pănă se obține o bezea omogenă și lucioasă, după care se adaugă zeama de lămâie și esența de vanilie. Se așază hârtia de copt pe o tavă și se desenează 2 cercuri de aceeași dimensiune pe spatele ei, se modelează în forma desenată bezeaua și se coace la 90˚C, timp de 120 minute.
Se amestecă mascarponele, smântâna, zahărul pudră, coaja de lămâie și esența de vanilie în bolul mixerului până se obține o consistență cremoasă.
Într-un vas se pun fructele, zahărul și amidonul până se formează un sos nu foarte gros.
Pe un suport special pentru torturi sau pe un platou se așază primul blat de bezea, un strat de cremă si sosul de fructe, apoi se repetă pasul.
Opțional pot fi adăugate diverse elemente de decor precum fulgi de ciocolată, fructe proaspete sau flori.