Tort Pavlova

AutorLoren
DificultateIntermediar

O prăjitură aerată, pufoasă, crocantă în exterior, dar care dezvăluie interiorul moale al bezelei, cu un gust dulce, ce se completează perfect cu sosul acrișor de fructe.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare2 oreTimp total3 ore

Ingrediente:

Pentru blaturile de bezea :
 5 ouă
 250 gr zahăr
 10 ml esență de vanilie
 un praf de sare
 o linguriță zeamă de lămâie
Pentru cremă :
 150 ml mascarpone
 200 ml smântână pentru frișcă
 150 gr zahăr pudră
 coajă de lămâie
 10 ml esență de vanilie
Pentru sosul de fructe :
 300 gr fructe de pădure
 100 gr zahăr
 amidon de porumb

Mod de preparare:

Pentru blaturile de bezea :
1

Se mixează albușurile cu praful de sare și se adaugă treptat zahărul pănă se obține o bezea omogenă și lucioasă, după care se adaugă zeama de lămâie și esența de vanilie. Se așază hârtia de copt pe o tavă și se desenează 2 cercuri de aceeași dimensiune pe spatele ei, se modelează în forma desenată bezeaua și se coace la 90˚C, timp de 120 minute.

Pentru cremă :
2

Se amestecă mascarponele, smântâna, zahărul pudră, coaja de lămâie și esența de vanilie în bolul mixerului până se obține o consistență cremoasă.

Pentru sosul de fructe :
3

Într-un vas se pun fructele, zahărul și amidonul până se formează un sos nu foarte gros.

Asamblare :
4

Pe un suport special pentru torturi sau pe un platou se așază primul blat de bezea, un strat de cremă si sosul de fructe, apoi se repetă pasul.
Opțional pot fi adăugate diverse elemente de decor precum fulgi de ciocolată, fructe proaspete sau flori.

Ingrediente

Pentru blaturile de bezea :
 5 ouă
 250 gr zahăr
 10 ml esență de vanilie
 un praf de sare
 o linguriță zeamă de lămâie
Pentru cremă :
 150 ml mascarpone
 200 ml smântână pentru frișcă
 150 gr zahăr pudră
 coajă de lămâie
 10 ml esență de vanilie
Pentru sosul de fructe :
 300 gr fructe de pădure
 100 gr zahăr
 amidon de porumb

Indicații

Pentru blaturile de bezea :
1

Se mixează albușurile cu praful de sare și se adaugă treptat zahărul pănă se obține o bezea omogenă și lucioasă, după care se adaugă zeama de lămâie și esența de vanilie. Se așază hârtia de copt pe o tavă și se desenează 2 cercuri de aceeași dimensiune pe spatele ei, se modelează în forma desenată bezeaua și se coace la 90˚C, timp de 120 minute.

Pentru cremă :
2

Se amestecă mascarponele, smântâna, zahărul pudră, coaja de lămâie și esența de vanilie în bolul mixerului până se obține o consistență cremoasă.

Pentru sosul de fructe :
3

Într-un vas se pun fructele, zahărul și amidonul până se formează un sos nu foarte gros.

Asamblare :
4

Pe un suport special pentru torturi sau pe un platou se așază primul blat de bezea, un strat de cremă si sosul de fructe, apoi se repetă pasul.
Opțional pot fi adăugate diverse elemente de decor precum fulgi de ciocolată, fructe proaspete sau flori.

Note

Tort Pavlova