Tort vienez Sacher

AutorGatim_cu_drag
DificultateÎncepător

Dacă este posibil, se lasă tortul să se pătrundă 1 zi, pentru a căpăta o aromă mai plină.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 oră 10 minuteTimp total1 oră 40 minute

Ingrediente:

Pentru o formă de tort cu fund detașabil ( 24 cm Ø ) :
Pentru aluat :
 6 ouă
 140 gr ciocolată semi-amăruie
 150 gr unt
 150 gr zahăr pudră
 1 plic zahăr vanilat
 125 gr făină
 1 vârf de cuțit praf de copt
 1 praf de sare
 unt pentru formă
Pentru glazură :
 3-4 linguri dulceață de caise
 200 gr ciocolată semi-amăruie
 5 gr unt de cocos

Mod de preparare:

1

Se tapetează fundul formei cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 160˚C ( 140˚C cu ventilator sau treapta 1-2 ). Se separă ouăle pentru aluat, albușurile se bat spumă și se pun la rece.

2

Se fărâmițează ciocolata și se topește. Se amestecă cu mixerul împreună cu untul, zahărul pudră, cel vanilat și gălbenușurile. Se amestecă făina cu praful de copt și sarea și se adaugă. Se încorporează și spuma de albuș.

3

Se toarnă aluatul în formă și se netezește la suprafață ,trăgându-l un pic în sus spre margini. Se coace 60-70 de minute, apoi se scoate și se lasă 5 minute să se odihnească. Se desprind marginile de pe formă.

4

Se așază o foaie de hârtie cerată peste tort, se presează cu un fund de lemn și se lasă la răcit. Se răstoarnă pe un grătar pentru prăjituri. Se trece dulceața printr-o strecurătoare și se încălzește cu puțină apă. Se aplică apoi uniform pe toată suprafața tortului și se lasă să se răcească.

5

Se topesc ciocolata și untul de cocos și se aplică pe tort. Pentru ca glazura de ciocolată să nu se spargă, se așază tortul pe un platou pentru torturi înainte să se întărească glazura.

Ingrediente

Pentru o formă de tort cu fund detașabil ( 24 cm Ø ) :
Pentru aluat :
 6 ouă
 140 gr ciocolată semi-amăruie
 150 gr unt
 150 gr zahăr pudră
 1 plic zahăr vanilat
 125 gr făină
 1 vârf de cuțit praf de copt
 1 praf de sare
 unt pentru formă
Pentru glazură :
 3-4 linguri dulceață de caise
 200 gr ciocolată semi-amăruie
 5 gr unt de cocos

Indicații

1

Se tapetează fundul formei cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 160˚C ( 140˚C cu ventilator sau treapta 1-2 ). Se separă ouăle pentru aluat, albușurile se bat spumă și se pun la rece.

2

Se fărâmițează ciocolata și se topește. Se amestecă cu mixerul împreună cu untul, zahărul pudră, cel vanilat și gălbenușurile. Se amestecă făina cu praful de copt și sarea și se adaugă. Se încorporează și spuma de albuș.

3

Se toarnă aluatul în formă și se netezește la suprafață ,trăgându-l un pic în sus spre margini. Se coace 60-70 de minute, apoi se scoate și se lasă 5 minute să se odihnească. Se desprind marginile de pe formă.

4

Se așază o foaie de hârtie cerată peste tort, se presează cu un fund de lemn și se lasă la răcit. Se răstoarnă pe un grătar pentru prăjituri. Se trece dulceața printr-o strecurătoare și se încălzește cu puțină apă. Se aplică apoi uniform pe toată suprafața tortului și se lasă să se răcească.

5

Se topesc ciocolata și untul de cocos și se aplică pe tort. Pentru ca glazura de ciocolată să nu se spargă, se așază tortul pe un platou pentru torturi înainte să se întărească glazura.

Tort vienez Sacher