O rețetă simplă și foarte rapidă, iar pentru iubitorii de paste, este ideală.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Fierbe pastele în apă cu sare ( ține-le la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj).
Între timp, călește usturoiul tocat mărunt.
Decojește roșiile și fă-le cuburi.
Adaugă roșiile peste usturoi.
Presară chili.
Lasă sosul să scadă, amestecând din când în când.
Strecoară pastele.
Pune-le peste sos și amestecă.
Potrivește de sare și piper.
Adaugă oregano.
Sunt delicioase cu parmezan ras deasupra.
Aceste paste își au originea în provincia italiană Modena, unde sunt gătite mai ales la ocazii speciale și sunt un bun pretext de socializare.
Tortellini, niște paste foarte versatile, pot fi umplute cu brânzeturi, pesto, diverse cărnuri sau cârnăciori.
Legenda spune că, la începutul veacului al XVI-lea, creatorul lor, fiind captivat de frumusețea Lucreziei Borgia, a născocit rețeta chiar în seara când a văzut-o.
Se spune și că forma acestor paste reprezintă - simbolic, desigur -buricul lui Venus, ,zeița iubirii în mitologia română.
Ingrediente
Indicații
Fierbe pastele în apă cu sare ( ține-le la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj).
Între timp, călește usturoiul tocat mărunt.
Decojește roșiile și fă-le cuburi.
Adaugă roșiile peste usturoi.
Presară chili.
Lasă sosul să scadă, amestecând din când în când.
Strecoară pastele.
Pune-le peste sos și amestecă.
Potrivește de sare și piper.
Adaugă oregano.
Sunt delicioase cu parmezan ras deasupra.
Aceste paste își au originea în provincia italiană Modena, unde sunt gătite mai ales la ocazii speciale și sunt un bun pretext de socializare.
Tortellini, niște paste foarte versatile, pot fi umplute cu brânzeturi, pesto, diverse cărnuri sau cârnăciori.
Legenda spune că, la începutul veacului al XVI-lea, creatorul lor, fiind captivat de frumusețea Lucreziei Borgia, a născocit rețeta chiar în seara când a văzut-o.
Se spune și că forma acestor paste reprezintă - simbolic, desigur -buricul lui Venus, ,zeița iubirii în mitologia română.