Tortilla umplută cu ou și spanac

AutorCristina Tatarus
DificultateÎncepător

Tortilla umplută cu ou și spanac este o rețetă simplă, rapidă și gustoasă, excelentă pentru un mic dejun echilibrat, hrănitor și sănătos

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 1 mg faina
 1 mg apa minerala
 3 ulei de masline
 ½ tsp praf de copt
 2 unt
 5 oua
 2-3 mâini baby spanac
 sare
 piper

Mod de preparare:

1

Amestecă apa minerală cu făina, un praf de sare și cele trei linguri de ulei de măsline. Vei obține un aluat asemănător cu cel pentru clătite, puțin mai gros.

2

Prăjește lipiile într-o tigaie încinsă la foc mediu, astfel încât acestea să se rumenească bine pe ambele părți;

3

Separat, pune untul la topit într-o tigaie, adaugă spanacul spălat și curățat, puțină sare, apoi sotează spanacul câteva zeci de secunde;

4

Adaugă ouăle peste spanac, condimentează-le cu sare, piper și condimente la alegere și amestecă continuu astfel încât să obții o omletă cremoasă și apetisantă;

5

Umple foile de tortilla cu această omletă, rulează-le și servește alături de un ceai sau cafeaua de dimineață

Ingrediente

 1 mg faina
 1 mg apa minerala
 3 ulei de masline
 ½ tsp praf de copt
 2 unt
 5 oua
 2-3 mâini baby spanac
 sare
 piper

Indicații

1

Amestecă apa minerală cu făina, un praf de sare și cele trei linguri de ulei de măsline. Vei obține un aluat asemănător cu cel pentru clătite, puțin mai gros.

2

Prăjește lipiile într-o tigaie încinsă la foc mediu, astfel încât acestea să se rumenească bine pe ambele părți;

3

Separat, pune untul la topit într-o tigaie, adaugă spanacul spălat și curățat, puțină sare, apoi sotează spanacul câteva zeci de secunde;

4

Adaugă ouăle peste spanac, condimentează-le cu sare, piper și condimente la alegere și amestecă continuu astfel încât să obții o omletă cremoasă și apetisantă;

5

Umple foile de tortilla cu această omletă, rulează-le și servește alături de un ceai sau cafeaua de dimineață

Note

Tortilla umplută cu ou și spanac