Trufe cu ciocolată și alune de pădure

AutorHungryTina
DificultateÎncepător

Împachetează aceste trufe de ciocolată în celofan sau în cutii speciale pentru bomboane, pentru a le oferi în dar. Le poți servi invitaților împreună cu o cafea fierbinte, după cină.

ShareSave
Randamente25 de porțiiTimp de pregătire35 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 175 ml de smântână pentru gătit
 200 gr de ciocolată neagră, tocată mărunt
 1 tsp extract de vanilie
 50 gr alune de pădure, tocate grosier
 bomboane pentru decor de diferite culori

Mod de preparare:

1

Pune smântâna pentru gătit într-o crăticioară și adu-o la punctul de fierbere. Ia-o de pe foc și presară ciocolată neagră. Amestecă ușor până obții o cremă omogenă și fină. Adaugă extractul de vanilie și alunele de pădure. Acoperă cu un capac și dă la frigider 30 de minute, până când se îngroașă crema, fără să devină solidă.

2

Ia câte o linguriță din cremă și formează biluțe cu ajutorul mâinilor. Tăvălește fiecare biluță prin bomboanele decorative și lasă-le la rece până când le vei servi. Le poți păstra la frigider 1 săptămână sau în congelator până la 1 lună, fără bomboanele de decor.

Ingrediente

 175 ml de smântână pentru gătit
 200 gr de ciocolată neagră, tocată mărunt
 1 tsp extract de vanilie
 50 gr alune de pădure, tocate grosier
 bomboane pentru decor de diferite culori

Indicații

1

Pune smântâna pentru gătit într-o crăticioară și adu-o la punctul de fierbere. Ia-o de pe foc și presară ciocolată neagră. Amestecă ușor până obții o cremă omogenă și fină. Adaugă extractul de vanilie și alunele de pădure. Acoperă cu un capac și dă la frigider 30 de minute, până când se îngroașă crema, fără să devină solidă.

2

Ia câte o linguriță din cremă și formează biluțe cu ajutorul mâinilor. Tăvălește fiecare biluță prin bomboanele decorative și lasă-le la rece până când le vei servi. Le poți păstra la frigider 1 săptămână sau în congelator până la 1 lună, fără bomboanele de decor.

Note

Trufe cu ciocolată și alune de pădure