O dată pe săptămână pregatesc pentru micul dejun clatite sau vafe.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Dăm dovlecelul și mozzarella pe razătoarea mică.
Într-un bol încăpător batem ouăle, adăugăm uleiul de cocos și laptele. Adăugăm făină, praful de copt, busuiocul și mixăm până încorporăm bine toate ingredientele. La final adăugăm mozzarella și dovlecelul.
Pornim aparatul de vafe și așteptatăm până când indicatorul de temperatură se aprinde.
Pulverizam sau ungem placile aparatului cu o pensula cu puțin ulei. Adăugăm în centrul plăcii un polonic de aluat și închidem capacul.
Eu le-am lasat apriximativ 4-5 minute, până au devenit aurii și ușor crocante la suprafață. Timpul de coacere poate fi diferit în funcție de aparat.
Din cantitatea menționată am obținut 6 vafe.
Ingrediente
Indicații
Dăm dovlecelul și mozzarella pe razătoarea mică.
Într-un bol încăpător batem ouăle, adăugăm uleiul de cocos și laptele. Adăugăm făină, praful de copt, busuiocul și mixăm până încorporăm bine toate ingredientele. La final adăugăm mozzarella și dovlecelul.
Pornim aparatul de vafe și așteptatăm până când indicatorul de temperatură se aprinde.
Pulverizam sau ungem placile aparatului cu o pensula cu puțin ulei. Adăugăm în centrul plăcii un polonic de aluat și închidem capacul.
Eu le-am lasat apriximativ 4-5 minute, până au devenit aurii și ușor crocante la suprafață. Timpul de coacere poate fi diferit în funcție de aparat.
Din cantitatea menționată am obținut 6 vafe.