Vafe cu dovlecei și mozzarella

Autorpapadelicioss
DificultateÎncepător

O dată pe săptămână pregatesc pentru micul dejun clatite sau vafe.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare24 minuteTimp total34 minute

Ingrediente:

 1 dovlecel de marime medie
 60 gr mozzarella
 2 ouă
 60 ml ulei de cocos sau unt topit
 190 gr făină
 300 ml lapte călduț
 1,50 tsp praf dr copt
 busuioc uscat

Mod de preparare:

1

Dăm dovlecelul și mozzarella pe razătoarea mică.

2

Într-un bol încăpător batem ouăle, adăugăm uleiul de cocos și laptele. Adăugăm făină, praful de copt,  busuiocul și mixăm până încorporăm bine toate ingredientele. La final adăugăm mozzarella și dovlecelul.

3

Pornim aparatul de vafe și așteptatăm până când indicatorul de temperatură se aprinde.

4

Pulverizam sau ungem placile aparatului cu o pensula cu puțin ulei. Adăugăm în centrul plăcii un polonic de aluat și închidem capacul.

5

Eu le-am lasat apriximativ 4-5 minute, până au devenit aurii și ușor crocante la suprafață. Timpul de coacere poate fi diferit în funcție de aparat.

6

Din cantitatea menționată am obținut 6 vafe.

Ingrediente

 1 dovlecel de marime medie
 60 gr mozzarella
 2 ouă
 60 ml ulei de cocos sau unt topit
 190 gr făină
 300 ml lapte călduț
 1,50 tsp praf dr copt
 busuioc uscat

Indicații

1

Dăm dovlecelul și mozzarella pe razătoarea mică.

2

Într-un bol încăpător batem ouăle, adăugăm uleiul de cocos și laptele. Adăugăm făină, praful de copt,  busuiocul și mixăm până încorporăm bine toate ingredientele. La final adăugăm mozzarella și dovlecelul.

3

Pornim aparatul de vafe și așteptatăm până când indicatorul de temperatură se aprinde.

4

Pulverizam sau ungem placile aparatului cu o pensula cu puțin ulei. Adăugăm în centrul plăcii un polonic de aluat și închidem capacul.

5

Eu le-am lasat apriximativ 4-5 minute, până au devenit aurii și ușor crocante la suprafață. Timpul de coacere poate fi diferit în funcție de aparat.

6

Din cantitatea menționată am obținut 6 vafe.

Note

Vafe cu dovlecei și mozzarella