Pentru aceste fursecuri, aluatul trebuie să rămână suficient de moale ca să poată fi trecut prin cornetul cu șpriț.
Dacă e prea tare, se adaugă puțin lapte.
Pentru aceste fursecuri, aluatul trebuie să rămână suficient de moale ca să poată fi trecut prin cornetul cu șpriț.
Dacă e prea tare, se adaugă puțin lapte.
Cake pops- desertul ideal pentru o petrecere de neuitat!
Pufoase, aerate și atât de ușor de preparat. Se servesc cu o cană de ceai, lapte cald sau poate chiar o ciocolată caldă.
Ador turta dulce cu aroma ei de copilărie, colinde și chicotit sub brad. Anul acesta am pregătit un carusel prevăzut cu o cutie pentru bomboane. A fost nevoie de multă muncă și migală pornind de la măsurat, copt, pictat, teste cu glazuri (cel mai bun „lipici” rămâne ciocolata), asamblat și lipit și, mai ales, răbdare. Am avut și ajutor de nădejde de la tata și sora mea, la proiectat caruselul și asamblat. Am pregătit bineînțeles și o tavă cu figurine de mâncat, pentru pofticioși, pentru că de carusel nu se atinge nimeni, e ornamentul meu prețios acum.
Opțional, pregătești și o cutie pentru carusel, pentru a fi mai înalt, pentru un aspect mai frumos, dar și ca element surpriză: o cutie pentru bomboane. Să vedeți ce încântați vor fi cei mici!
Cornulețe fragede, simple, rapide și foarte gustoase.
Biscuiţii “coajă de copac” erau preferaţii noştri în copilărie. Ne plăcea tuturor să le ronţăim mai ales de sărbătorile de iarnă, după ce ne saturam de prăjiturile cu cremă.
Acești biscuiți italienești se coc de două ori, de aceea sunt destul de tari și crocanți.
În mod tradițional, se servesc cu vino santo dulce sau cu cafea espresso, în care pot fi înmuiați.
Pentru ca acești covrigei să fie cât mai uniformi, se desenează cu un șablon pe hârtia pentru copt.
Aluatul va fi pus apoi cu cornetul după forma desenată.
Pentru ca fursecurile să fie mai consistente, se poate înlocui făina obișnuită cu 125 g făină integrală și 125 g făină tip 1050, iar în loc de zahăr alb, se va folosi zahăr brun.
În plus, se adaugă în aluat 1-2 linguri lapte.
Pentru o preparare mai rapidă, se pot folosi migdale nedescojite măcinate, iar aluatul se răcește ținându-l 1-2 ore în congelator.
Aceste cornulețe au un aluat fraged, sunt foarte gustoase și le puteți păstra mai mult timp în cutii ermetice.