Categorie: Ceva Dulce

Turtă Dulce

Zilele trecute am pregătit niște turtă dulce pentru nepoței. M-a prins ora 2 noaptea decorându-le, dar a meritat toată munca. De data aceasta, am folosit mai multă cacao la aluat, iar pentru decorat: ciocolată albă și coloranți pudră naturali. A ieșit pufoasă, aromată și așa de bună. Le-am lăsat la uscat, iar a doua zi le-am adăugat sfoară colorată și le-am ambalat în celofan, am căutat și o cutie solidă, pentru că aveau drum lung de făcut. Turtă dulce făcută cu multă dragoste…

Citește
 

Globulețe dulci

Globulețe cu straturi de blat de vanilie și cremă de cafea, îmbrăcate în glazură oglindă și decorate cu ornamente din zahăr.

Citește
 

Tort cu trandafiri, nuci, caramel și fructe

Pentru aniversarea mamei, am pregătit un tort cu 3 blaturi cu diferite nuci (unul cu nuci, al doilea cu nuci caju, al treilea cu nuci pecan), cremă ganache, sos de caramel și l-am decorat cu trandafiri și zmeură (ce bine că am dat din timp la congelator o caserola cu fructe pentru torturile din toamnă). În mijlocul trandafirilor, am decorat cu o inimă din boboci de trandafiri roșii.

Citește
 

Ruladă cu dovleac și ciocolată

Am pregătit o ruladă cu parfum de toamnă, cu dovleac și două ganache-uri de ciocolată (cu lapte și albă colorată în portocaliu) cu model cu dovlecei și o vulpiță, pentru că iubesc vulpițele. A ieșit pufoasă și gustoasă, iar dovleacul nu are gust pregnant, ci delicat, așa că dacă sunteți reticenți la dulciurile cu dovleac, vă invit să încercați rulada mea.

Citește
 

Mere in foietaj

O bunătate de sezon! Mere aromate cu rom, scorţişoară şi portocală, îmbrăcate într-un strat delicios de aluat de foietaj uşor crocant şi pudrat cu zahăr vanilat.

Citește