În acest cozonac cu fructe uscate și confiate, se ascunde un fir de marțipan rafinat. Stollen a devenit cozonacul favorit de Crăciun al germanilor în secolul XV.
În acest cozonac cu fructe uscate și confiate, se ascunde un fir de marțipan rafinat. Stollen a devenit cozonacul favorit de Crăciun al germanilor în secolul XV.
Gustări minuscule și sofisticate, originare din Orientul Mijlociu și sudul Europei, aceste semiluni sunt sfărâmicioase, puțin grase de la unt și cu gust subtil de migdale. Sunt excelente și pe cont propriu, însă merg și cu prune la cuptor aromatizate sau cu spumă de portocale ori de ciocolată.
La prepararea acestor biscuiți simpli si delicioși se pot amuza si cei mici, dând o mână de ajutor.
Checul suculent și aromat, care se păstrează minunat multă vreme, este considerat unul din checurile favorite dintre cele mai populare în cețosul Albion. Această delicatesă sățioasă se coace încet și mult timp.
Un preparat mai complex însă de o savoare incredibilă.
Combinați pieptul de curcan, crema de brânză cu usturoi și prosciutto într-un rulou cu totul special. Este o alternativă fabuloasă de Crăciun la o friptură de curcan clasică.
Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, există două lucruri care îmi dau o stare de spirit festivă. Primul este o ceașcă de ciocolată fierbinte, iar al doilea sunt bunătățile cu aromă de turtă dulce.
De data aceasta am decis să le combin pentru a crea această băutură caldă cu aromă de turtă dulce. Și pot să va spun că este un adevărat deliciu!
Un dulce italian clasic, cu o textura ușoară la mijloc între cozonac și chec. În Italia, panettone se servește cu o ceașcă de ristretto sau un pahar de vin dulce de desert, cum ar fi Moscato sau Marsala, dar e la fel de bun și fără ele.
Acesta este un delicios desert tradițional grecesc numit „Kourabiedes“. Dulce și sfărâmicioasă, cu migdale crocante prăjite și este perfect pentru Crăciun!
Prăjiturele duble din aluat dulce, sfărmicios, lipite între ele cu un strat subțire de gem de zmeură și presărate cu zahăr pudră.