Contul meu
Bile cu orez și mozzarellaBy NinaO modalitate foarte interesantă de a servi orezul fiert obișnuit. Aceste bile umplute cu orez și mozzarella sunt perfecte pentru o cină în familie.Covrigei cu ciocolatăBy NinaPentru ca acești covrigei să fie cât mai uniformi, se desenează cu un șablon pe hârtia pentru copt.
Aluatul va fi pus apoi cu cornetul după forma desenată.Poale-n brâuBy NinaDacă nu ai mâncat până acum poale-n brâu, atunci chiar trebuie să le încerci. Un aluat fraged, umplutură de brânză cu stafide, este ceva delicios... Brioșe cu afine by NinaBy NinaDupă această rețetă clasică se pot prepara și brioșe cu merișoare, coacăze roșii, zmeură sau mure.Supă de ceapă și pâine cu usturoiBy NinaSupa de ceapă și pâine cu usturoi este o mâncare consistentă, de iarnă ...Dulceață de rubarbăBy NinaDulceața de rubarbă este dulce-acrișoară, aromată și este perfectă pentru a fi consumată pe pâine cu unt sau ca topping pentru deserturi. O dulceață cu aromă delicată de portocale.Înghețată de caiseBy NinaÎnghețata cremoasă de caise este desertul perfect pentru zilele călduroase de vară.Tartă de SantiagoBy NinaAceastă tartă spaniolă simplă, dar delicioasă are aluat fraged, migdale măcinate, zahăr, ouă și coajă rasă de lămâie. În varianta tradițională, este decorată cu crucea Sf. Iacob (Santiago), dar puteți și să o pudrați cu zahăr, pur și simplu.Biscuiți cu portocale și merișoareBy NinaCrocanți la exterior și plini de fulgi de ovăz, fructe și nuci în interiorul moale, acești biscuiți irezistibili vor deveni favoriții familiei. Puteți să îi serviți calzi, cu înghețată sau să-i păstrați câteva zile într-un recipient etanș.Prăjitura „Doamna Walewska”By NinaPrăjitura "Doamna Walewska" este un desert rafinat, care combină armonios blatul sfărâmicios cu bezeaua, iar o notă aparte este oferită de gemul dulce-acrișor de coacăze.Prăjitură cu blat, bezea, nucă și rahatBy NinaAceastă prăjitură pe cât de aspectuoasă este la exterior pe atât de gustoasă este în interior ! Prăjitură în dungiBy NinaO prăjitură aspectuoasă datorită celor 3 feluri de foi diferite și având un gust deosebit ! 🙂Foi de napolitană cu cremă de nucă de cocosBy NinaFoi de napolitană cu cremă de cocos este un desert ușor și simplu de pregătit, mai ales că nu necesită coacere.Prăjitură cu bulion și cremă de grișBy NinaOrice iubitor de desert și nu numai, va adora această prăjitură cu bulion și cremă de griș, de la prima degustare.Miel de Paște, gătit încet, cu lămâie, măsline și dafinBy NinaPentru un gust mai pronunțat de usturoi, presează ușor usturoiul copt (cel nedecojit) de pe fundul tăvii, cu dosul unei linguri, cât timp carnea se odihnește. Amestecă usturoiul în zeama din tavă înainte de a o turna peste carne.