Categorie: Aluaturi Sărate

Plăcintă aperitiv cu aluat fără drojdie

Pentru această plăcintă, puteți schimba umplutura, dacă vreți, însă noi am profitat de spanacul proaspăt pe care încă îl mai avem și am realizat aproximativ aceeași umplutură pe care am folosit-o la empanadas.
Aluatul este cel utilizat la steluțele umplute, însă de data aceasta am ales să-i dau o formă nouă, pe care demult îmi doream să o încerc.
Dacă vă este mai ușor, puteți opta pentru o altă formă, însă vă asigur că această „impletitură” se realizează foarte simplu și este de mare efect, după cum puteți observa în fotografii. 
Eu am fost tare încântată de rezultat, iar băieții au fost fermecați de îndată ce am scos plăcintele din cuptor.

Citește
 

Focaccia cu gorgonzola și nuci pecan

Am meșteșugit o rețetă italiană de focaccia, „croită” cu brânză franțuzească gorgonzola și accesorizată cu nuci pecan. Rezultatul: în 5 minute a dispărut toată din farfurie!

Citește
 

Pâine împletită, cu pesto de busuioc

În cazul în care îți dorești să mănânci o pâine mai specială, plină de aromă, pâinea împletită cu pesto de busuioc e alegerea perfectă. Crocantă la exterior, moale și pufoasă în interior, te va cuceri cu aromă intensă de busuioc.

Citește
 

Khachapuri cu leurdă

Cu gândul la vacanță, vă propun o rețetă tradițională din Georgia: Khachapuri cu brânză, iar pentru o aromă deosebită, eu am presărat-o și cu leurdă parfumată culeasă într-o plimbare prin pădure. Să nu mai spun că aceste bărcuțe crocante de aluat sunt cu ou copt și gălbenușul moale se amestecă cu brânza topită. Mmm…gustul e de vis și se gătește ușor! Mmm…ce spui, facem o călătorie în Georgia?

Citește
 

Aluat foietaj de casă

Aluatul foietaj este grozav, pregătit fie pentru un desert, fie pentru un aperitiv simplu cu ciuperci, o plăcintă festivă sau orice vă place. Necesită multă munca și răbdare, însă merită tot efortul.
Rețeta o am de la mama și am pregătit-o împreună acum câțiva ani, am rămas încântată de acest aluat și de atunci îl pregătesc mereu ca să o surprind și eu cu ceva bun și s-o răsplătesc.
În prima parte a rețetei vă voi prezenta pașii pentru a obține un aluat fraged, crocant și gustos. Se poate pregăti cu orice umplutură vreți.
Iar în a doua parte, vă voi povesti ce am pregătit eu cu acest aluat: o plăcintă cu carne.

Citește
 

Pulled pork burger

Pulled pork burger a fost primul preparat pe care l-am pregătit când am achiziționat slowcooker-ul, acum aproape 4 ani.
Până acum, însă, nu am reușit să îi dedic o postare pe blog, căci de fiecare dată pofta era prea mare și nu reușeam să îl imortalizez.

Citește
 

Lipie Naan cu unt si usturoi

Painea cu usturoi Naan este atat de moale si perfecta incat va va fi greu sa va opriti la una! La fel ca cele mai bune restaurante indiene, aceasta va deveni noua ta reteta naan preferata!

Citește
 

English Muffins

Ce sunt aceste brioșe englezești? Sunt niște pâinici rotunde, care se pot face atât cu drojdie, cât și cu maia, și se servesc cel mai des tăiate pe orizontală, ușor prăjite și cu unt.

Citește