Categorie: Aperitive Calde

Galette cu roșii și ceapă verde

Abia aștept să vină vara să mă pot bucura de roșii proaspete și aromate! Până atunci, am pregătit o rețetă delicioasă, cu gândul la zile însorite: galette cu roșii și cremă de brânză, aromată cu ceapă și usturoi verde. Cât credeți că a rezistat în farfurie? Puff și a dispărut!

Citește
 

Tartă cu zucchini și leuștean

Tartă cu zucchini și leuștean, o nouă rețetă care pune în valoare aroma specială a leușteanului. În combinație cu zucchini și cheddar, a rezultat o tartă delicioasă, cu un blat aromat din fulgi de ovăz. Vă invit la degustat!

Citește
 

Aluat foietaj de casă

Aluatul foietaj este grozav, pregătit fie pentru un desert, fie pentru un aperitiv simplu cu ciuperci, o plăcintă festivă sau orice vă place. Necesită multă munca și răbdare, însă merită tot efortul.
Rețeta o am de la mama și am pregătit-o împreună acum câțiva ani, am rămas încântată de acest aluat și de atunci îl pregătesc mereu ca să o surprind și eu cu ceva bun și s-o răsplătesc.
În prima parte a rețetei vă voi prezenta pașii pentru a obține un aluat fraged, crocant și gustos. Se poate pregăti cu orice umplutură vreți.
Iar în a doua parte, vă voi povesti ce am pregătit eu cu acest aluat: o plăcintă cu carne.

Citește
 

Brioșe cu ton și pui

Noi refacem azi aceste brioșe cu ton și pui.
Dacă vă încântă și pe voi le puteți face cu ceea ce aveți la îndemână, nu e musai să fie ton sau pui.
Sunt perfecte pentru toate cele 3 mese principale și merg de minune pentru un prânz la pachet.
Se păstrează foarte bine la congelator, în caserole speciale sau în pungi cu zip.

Citește
 

sticksuri de dovlecei

Cea mai gustoasa descoperire. Recent am descoperit sticksurile de dovlecel cu parmezan si de atunci sunt tot mai des la noi pe masa. Se fac usor iar timpul de gatire e scurt. Sper sa ii incerci pentru ca merita.

Citește
 

Ciuperci cu unt, verdeaţă şi caşcaval

Ciuperci la cuptor cu unt, verdeaţă şi crustă aurie de caşcaval. Se pot servi ca aperitiv sau ca și garnitură alături de altă mâncare. Noi le-am mâncat alături de şniţele şi ne-au plăcut mult.

Citește
 

Ștrudel cu spanac și telemea de oaie

Dacă vă plac preparatele mai picante, adăugați la umplutură 1 linguriță de ardei iute uscat și tocat, pe care îl găsiți în magazinele cu produse turcești. În loc de telemea de oaie se pot folosi șvaițer ras, brânză Scamorza sau cremă de brânză de vaci cu verdeață.

Citește