Categorie: Ceva Dulce

Ciocolată de caramel cu biscuiți Lotus Biscoff

Un deliciu irezistibil, fudge-ul cu ciocolată albă caramelizată și biscuiți Lotus Biscoff combină aromele intense ale ciocolatei cu textura crocantă a biscuiților. Simplu de preparat și perfect pentru orice ocazie, este garantat să impresioneze și să aducă bucurie.

Citește
 

Ciocolată de casă cu nucă de cocos și căpșuni

Această rețetă combină armonios două straturi delicioase: unul de cocos delicat și unul de căpșuni pline de savoare, creând o experiență unică. Perfectă pentru a fi savurată alături de o ceașcă de ceai sau cafea, această ciocolată este, de asemenea, cadoul ideal pentru a împărtăși bucurie și rafinament cu cineva drag.

Citește
 

Mingiute/bomboane din fulgi de ovaz

Iata o idee buna de ceva bun, dulce dar sanatos. Eu am adaugat o lingura cu zahar, dar daca doriti puteti elimina zaharul din ingrediente.
Nota: Fibrele pentru tranzit sunt de la SanoVita si avand o consistenta mai fainoasa au ajutat mult la legarea bombonelelor. Daca aveti, puteti adauga in interior visine din visinata, nuci pisate sau diverse fructe uscate tocate marunt.

Citește
 

Chocoflan cu dulceață de lapte și sos butterscotch

Este prima oară când pregătesc un chocoflan, dar cu siguranță nu va fi și ultima dată. Deși nu are o aromă puternică de caramel, textura și gustul sunt absolut superbe. Eu prefer un gust intens de caramel așa că am pregătit un sos butterscotch lângă, dar prăjitura este absolut delicioasă și așa simplă, fără nimic alături.

Citește
 

Prăjitură raw vegană cu zmeură și fistic

Dacă nu îți spune cineva, nu îți dai seama că mănânci o prăjitură raw vegană. Fină, aromată și foarte sățioasă, această prăjitură este perfectă ca final la o cină vegetariană sau ca un mic răsfăț sănătos.

Sunteți fani prăjituri vegane sau le preferați pe cele clasice?

Citește
 

Tort Bolero

Am pregătit acest tort ca pe o explozie de arome și bucurie, care să estompeze monotonia iernii. Această bucurie o reprezintă fructele folosite. Am pregătit un blat cu migdale, mure și apă de flori de trandafir, l-am tăiat în 3 foi, pe care le-am însiropat delicat și le-am uns cu coulis de zmeură. L-am îmbrăcat în glazură oglindă, cu efect marmorat, în două nuanțe frumoase, calde, ca un dans pasional.
M-am gândit că o cremă cu mascarpone, frișcă, zmeură și coajă de lămâie, deloc dulce, ci mai degrabă ușor acrișoară va echilibra gustul final al tortului, ținând cont că glazura oglindă este de felul ei dulce.
Cât despre decorațiuni, destul de migăloase și ele, am lucrat ceva la ele, însă vă voi povesti mai pe larg altă dată despre acestea, pentru a nu îngreuna rețeta.
Când am terminat tortul, știam că trebuie să poarte un nume potrivit, așa că i-am spus Bolero, pentru că îmi place mult această compoziție.

Citește
 

Pâinici cu iaurt, brânză Praid și dulceață de struguri

Aceste pâinici pufoase cu iaurt, brânză Praid și dulceață de struguri pot fi servite ca gustare, la micul dejun sau oricând dorești, sunt ușor sărate și dulci în același timp. Ador combinația brânză-struguri. Am ales sortimentul de brânză Praid cremoasă de la Hochland, care poate fi folosit în rețete dulci sau sărate și este foarte gustoasă. Când scoți pâinicile din cuptor, unge-le cu puțin sirop din dulceața de struguri.

Citește
 

Caramele cu fructul pasiunii

Ador perioada sărbătorilor deoarece îmi oferă ocazia să prepar rețete mai deosebite, puțin mai complicate sau de care nu aș avea timp în rest. Caramelele cu fructul pasiunii au fost primele pe lista. Au o aromă minunată, puțin acrișoară, iar textura mă duce cu gândul la caramelele copilăriei.

Rețeta îi aparține lui Kirsten Tibballs – @kirstentibballs, o minunată patriseră din Australia.

Citește