Categorie: Ceva Dulce

Brioşe cu nuci, cafea, rom și struguri

Brioşe cu blat de nucă, umplute cu ciocolată fină cu aromă de cafea, ornate cu cremă în două culori cu rom și cacao, apoi decorate cu fructe de sezon și nuci caramelizate. Le-am pregătit în cadrul campaniei Coseli „Ne mândrim cu gospodinele noastre” și am folosit esență de rom, zahăr cu aromă de vanilie, praf de copt și cacao de la Coseli – Esente si arome alimentare.

Citește
 

Brioşe cu migdale, ciocolată și mascarpone

Brioșe cu blat de migdale și ciocolată, însiropate subtil cu sirop de vin rozé cu pere, ornate cu cremă de mascarpone și frișcă, în alb și roșu, decorate cu limetă și struguri .
M-am bucurat pozându-le, iar ai mei s-au bucurat și mai mult savurându-le (după ce mă tot întrebau dacă mai pozez mult la ele).

Citește
 

Tort Cizmulițele lui Moș Nicolae

Pentru mine, tortul acesta a fost magic… în timp ce pregăteam cizmulițele (tortul), am primit ciocolata de la Moș Nicolae… la timp, pentru că tocmai terminasem ciocolata și luasem o pauză să mă gândesc ce soluție să găsesc… Cred că m-a văzut Moșul că mă chinui și mi-a trimis ajutorul… A fost o surpriză neașteptată!

Citește
 

Desert grecesc răcoritor – yaourti me meli

Acest desert, atât de simplu de preparat, la orice oră din zi, este într-adevăr spectaculos.
De pe mesele grecilor, nu prea lipsește.
Noi îl savurăm ori de câte ori vrem să ne imaginăm că suntem în Grecia.
Ingredientele de bază nu ne lipsesc niciodată și sunt convinsă că nici vouă.
Este răcoritor, nutritiv și satisface pofta de dulce, putând fi controlată cantitatea de miere în funcție de preferințele fiecăruia.
Vă las mai jos cantitățile pentru o persoană.

Citește
 

Plăcintă aperitiv cu aluat fără drojdie

Pentru această plăcintă, puteți schimba umplutura, dacă vreți, însă noi am profitat de spanacul proaspăt pe care încă îl mai avem și am realizat aproximativ aceeași umplutură pe care am folosit-o la empanadas.
Aluatul este cel utilizat la steluțele umplute, însă de data aceasta am ales să-i dau o formă nouă, pe care demult îmi doream să o încerc.
Dacă vă este mai ușor, puteți opta pentru o altă formă, însă vă asigur că această „impletitură” se realizează foarte simplu și este de mare efect, după cum puteți observa în fotografii. 
Eu am fost tare încântată de rezultat, iar băieții au fost fermecați de îndată ce am scos plăcintele din cuptor.

Citește
 

Plăcintă aromată cu dovleac și mere

În cele de urmează vă prezint o delicioasă plăcintă aromată cu dovleac și mere coapte.
Da, da, plăcintă.
Știu, din fotografii pare altceva, nicidecum o plăcintă, însă cum piticul visa tot la cozonacul de Paște, pe care l-am terminat de ceva timp, am zis ca plăcinta cea de toate zilele să aibă straie noi și să ne ducă cu gândul tot la cozonacul împletit.
Am folosit cel mai versatil aluat, de care știu că și voi v-ați îndrăgostit și pe care îl folosim la pâine, la plăcintele aperitiv și chiar pentru foccacia.
Acestea fiind zise, așa-i că vă apucați de treabă și voi?

Citește