Categorie: Ceva Dulce

Cheesecake cu Nutella și căpșuni

Deși iubesc cheesecake-ul tradițional, cred că în această perioadă cel pregătit la rece este mult mai convenabil. Am făcut de foarte multe ori această rețetă, fără căpșuni, dar cred că acest adaos de fructe proaspete a făcut-o și mai delicioasă. Nu credeam că este posibil :)). Eu am folosit căpșuni, dar acestea pot fi înlocuite cu cireșe, vișine, zmeură sau chiar banane.

Citește
 

Choux a la creme cu vanilie

Visam de mult timp la acest choux-uri aromate, pline de crema de vanilie si frisca, asa ca m-am pus pe treaba si au rezultat aceste minunatii

Citește
 

Fursecuri cu ciocolată, dulceață de lapte și nuci caramelizate

Iubești caramelul? Normal că da 😆. Pentru toți iubitorii de caramel 🙋 am pregătit un desert cu dulceață de lapte (dulce de leche), nuci caramelizate și picături de ciocolată GOLD, toate îndesate într-un fursec de ciocolată neagră. Și la pièce de résistance un praf de sare de mare, că nimic nu este mai delicios decât caramelul sărat.

Citește
 

Chec cu căpșuni și afine și glazură de ciocolată

Am pregătit acest chec în note de primăvară: cu căpșuni și afine, coajă de lămâie și apă de flori de portocal. La final, l-am glazurat cu ciocolată cu lapte. și l-am decorat cu căpșuni și frunze de mentă (din ghiveciul meu mic pe care l-am îngrijit cu drag). Un desert deloc complicat, dar delicios, de weekend sau orice altă ocazie.

Citește
 

Halva de casă, cu stafide și cacao (de post)

Cred că e cea mai gustoasă halva pe care am mâncat-o, am pus zahăr și miere astfel încât să fie suficient de dulce, am pus cacao neagră, stafide și esență de rom.
Pentru că este un dulce pregătit în casă și nu ai cum să presezi semințele astfel încât să iasă uleiul din ele, e necesar să adaugi puțin ulei și să frămânți amestecul cu mâinile, pe blatul de lucru.

Citește